ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Παιδείας: Ενισχύει τα σχολεία με εκπαιδευτικούς - Ποιος ο λόγος

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από την εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας ειδικά στις μικρότερες ηλικίες, έχει ήδη προχωρήσει στην έκτακτη απασχόληση σχολικών βοηθών σε νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-22.

Το Υπουργείο προσθέτει ότι υποβλήθηκε από το ΥΠΠΑΝ και εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, την περασμένη Τετάρτη, πρόταση για απασχόληση 62 πρόσθετων εκπαιδευτικών προκειμένου να αντιμετωπισθούν αυτές οι έκτακτες ανάγκες, ειδικά για το σχολικό έτος 2021-22.

Όπως αναφέρεται, το Υπουργείο εξετάζει τις επιπτώσεις των προστατευτικών υγειονομικών μέτρων και στα δημοτικά σχολεία με πρόθεση να υπάρξει πρόνοια και για τυχόν μαθησιακά κενά ή αδυναμίες που μπορεί να δημιουργούνται και για αυτό εξετάζονται τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ Ελληνομάθειας και Αναλφαβητισμού που διενεργούνται στα σχολεία.

Το Υπουργείο Παιδείας προσθέτει πως λαμβάνοντας ακόμα υπόψη και κάποιες έκτακτες ανάγκες για την εφαρμογή από το τρέχον σχολικό έτος του νέου Προγράμματος ενισχυμένης διδασκαλίας σε μαθητές/μαθήτριες με μεταναστευτική βιογραφία, αποφασίστηκε και περαιτέρω ενίσχυση σχολείων που εντάσσονται στο Πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση