ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Παιδείας για τετράμηνα: Δεν καταργείται η ενδιάμεση εξέταση - Τέλη Μαρτίου οι τελικές αποφάσεις

Αυτό που καταργείται και αλλάζει είναι ο τρόπος και η μεθοδολογία της εξέτασης, είπε η Αθηνά Μιχαηλίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τα τετράμηνα θα παρθούν σε δύο με τρεις εβδομάδες δήλωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ «Πρωινό Δρομολόγιο» η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, ξεκαθαρίζοντας ότι η ενδιάμεση και η τελική εξέταση δεν θα καταργηθούν, καθώς «η αξιολόγηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μάθησης».

Η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι αυτό που καταργείται και αλλάζει είναι ο τρόπος και η μεθοδολογία της εξέτασης αφού «έχουν όντως δυσκολέψει το σύστημα και δεν έχουν δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να αναδείξουν αυτό που πραγματικά ξέρουν».

Πρόσθεσε ότι ακόμα ένα πρόβλημα είναι η βαρυφορτωμένη ύλη και η στήριξη και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται βελτιωτικές δράσεις.

Σε ερώτηση αν για τη φετινή χρονιά αυτό που θα αλλάξει είναι η βαρύτητα της γραπτής εξέτασης του πρώτου τετραμήνου στην τελική βαθμολογία, είπε ότι αυτές είναι προτάσεις και σενάρια τα οποία συζητά η κυβέρνηση με τους εταίρους.

Κληθείσα να διευκρινίσει αν θα παρθεί άλλη νομοθεσία ή όχι, η κ. Μιχαηλίδου είπε «για την επόμενη χρονιά πιστεύω πως ναι γιατί είναι κάτι διαφοροποιημένο, για τη φετινή το συζητάμε».

Τέλος η Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι το μεγάλο εγχείρημα είναι η επόμενη σχολική χρονιά όπου «θα πρέπει να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό τριετίας που να αφήσει το εκπαιδευτικό σύστημα να ανασάνει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση