ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Παιδείας για τετράμηνα: Δεν καταργείται η ενδιάμεση εξέταση - Τέλη Μαρτίου οι τελικές αποφάσεις

Αυτό που καταργείται και αλλάζει είναι ο τρόπος και η μεθοδολογία της εξέτασης, είπε η Αθηνά Μιχαηλίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τα τετράμηνα θα παρθούν σε δύο με τρεις εβδομάδες δήλωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ «Πρωινό Δρομολόγιο» η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, ξεκαθαρίζοντας ότι η ενδιάμεση και η τελική εξέταση δεν θα καταργηθούν, καθώς «η αξιολόγηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μάθησης».

Η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι αυτό που καταργείται και αλλάζει είναι ο τρόπος και η μεθοδολογία της εξέτασης αφού «έχουν όντως δυσκολέψει το σύστημα και δεν έχουν δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να αναδείξουν αυτό που πραγματικά ξέρουν».

Πρόσθεσε ότι ακόμα ένα πρόβλημα είναι η βαρυφορτωμένη ύλη και η στήριξη και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται βελτιωτικές δράσεις.

Σε ερώτηση αν για τη φετινή χρονιά αυτό που θα αλλάξει είναι η βαρύτητα της γραπτής εξέτασης του πρώτου τετραμήνου στην τελική βαθμολογία, είπε ότι αυτές είναι προτάσεις και σενάρια τα οποία συζητά η κυβέρνηση με τους εταίρους.

Κληθείσα να διευκρινίσει αν θα παρθεί άλλη νομοθεσία ή όχι, η κ. Μιχαηλίδου είπε «για την επόμενη χρονιά πιστεύω πως ναι γιατί είναι κάτι διαφοροποιημένο, για τη φετινή το συζητάμε».

Τέλος η Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι το μεγάλο εγχείρημα είναι η επόμενη σχολική χρονιά όπου «θα πρέπει να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό τριετίας που να αφήσει το εκπαιδευτικό σύστημα να ανασάνει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση