ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Παιδείας: Με ποικίλους τρόπους γίνεται η επικοινωνία με τα σχολεία

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

ΚΥΠΕ

Με ποικίλους τρόπους γίνεται η επικοινωνία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) με τα σχολεία και κατά συνέπεια τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, διευκρινίζει το Υπουργείο με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και αναφορές στα ΜΜΕ για την επικοινωνία με τα σχολεία και τις οδηγίες που δίνονται.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΑΝ αναφέρει ότι «ένας από τους τρόπους αυτούς είναι η έκδοση διοικητικών πράξεων από το Γραφείο του Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, είτε υπό μορφή εγκυκλίων είτε υπό μορφή οδηγιών, όπως στην προκειμένη περίπτωση που αφορά στην αξιολόγηση των μαθητών/τριών».

Προσθέτει ότι «η οδηγία στην οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα/αναφορές είχε ερμηνευτικό χαρακτήρα της κείμενης νομοθεσίας/κανονισμών και απέβλεπε στην καλύτερη εφαρμογή της διαδικασίας αξιολόγησης των μαθητών/τριών για μείωση του άγχους, όπως και στην ορθή τήρηση της νομοθεσίας».

Επίσης, «με τη συγκεκριμένη οδηγία δεν αυξάνεται ο αριθμός των διαγωνισμάτων, όπως αφήνεται να νοηθεί», καταλήγει το ΥΠΠΑΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση