ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ.Παιδείας: Πώς απαντά για τον αποκλεισμό της 8χρονης μαθήτριας

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Λανθασμένα γίνεται στην ανακοίνωση της ΚΥΣΟΑ αναφορά για αποκλεισμό μαθήτριας, αφού η μαθήτρια θα συνεχίσει τη φοίτησή της στο σχολείο της κοινότητάς της, χωρίς να αποκλείεται από το περιβάλλον της τάξης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ).

Το Υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «καταγγελία της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων-ΚΥΣΟΑ», σχετικά με την περίπτωση μαθήτριας «για την οποία εσφαλμένα η ΚΥΣΟΑ κάνει λόγο για αποκλεισμό», διευκρινίζει ότι η μαθήτρια, όπως αναφέρεται και στα δημοσιεύματα, φοιτά στη Β΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσα Β΄.

Διευκρινίζει, επίσης, ότι κατά τη σχολική χρονιά 2021 – 2022, έτυχε αξιολόγησης και λήφθηκε απόφαση από την Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Α.Ε.) για αλλαγή του πλαισίου φοίτησης σε Ειδική Μονάδα. Οι γονείς προχώρησαν σε ένσταση και τον Ιανουάριο του 2022, η Κεντρική Επιτροπή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.Α.Ε.), αποφάσισε όπως η μαθήτρια συνεχίσει δοκιμαστικά τη φοίτησή της σε γενική τάξη και τύχει επαναξιολόγησης τον Μάιο του 2022, προστίθεται.

Το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι τον Μάιο του 2022, έγινε επαναξιολόγηση και όλοι οι ειδικοί εισηγήθηκαν τη φοίτηση της μαθήτριας σε Ειδική Μονάδα. Προσθέτει ότι ακολούθησε απόφαση της Ε.Ε.Ε.Α.Ε. για αλλαγή του πλαισίου φοίτησης.

Διευκρινίζει, παράλληλα, ότι οι γονείς προχώρησαν σε ένσταση προς την Κ.Ε.Ε.Α.Ε..

Η Κ.Ε.Ε.Α.Ε., συνεχίζει το Υπουργείο Παιδείας, με απόφασή της στις 21 Οκτωβρίου 2022, απέρριψε την ένσταση και αποφάσισε τη φοίτηση του παιδιού σε Ειδική Μονάδα που στεγάζεται στο ίδιο σχολείο. Σύμφωνα με την απόφαση, αναφέρει το Υπουργείου, η μαθήτρια θα διδάσκεται τα Ελληνικά και Μαθηματικά στο πλαίσιο της Ειδικής Μονάδας και θα εντάσσεται στη γενική τάξη στα υπόλοιπα μαθήματα.

«Ως εκ τούτου, λανθασμένα γίνεται στην ανακοίνωση της ΚΥΣΟΑ αναφορά για αποκλεισμό, αφού η μαθήτρια θα συνεχίσει τη φοίτησή της στο σχολείο της κοινότητάς της, χωρίς να αποκλείεται από το περιβάλλον της τάξης. Έκτοτε οι γονείς, στερούν το δικαίωμα εκπαίδευσης του παιδιού τους, κρατώντας το στο σπίτι, αρνούμενοι να συμμορφωθούν με την απόφαση της Κ.Ε.Ε.Α.Ε. Το παιδί παρουσιάστηκε στο σχολείο μόνο τις ημέρες που υπήρχε κάποια άλλη δραστηριότητα (π.χ. εκπαιδευτική εκδρομή, θεατρική παράσταση)», προσθέτει.

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφέρει, τέλος, πως επιθυμεί να παροτρύνει και την ΚΥΣΟΑ και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, προτού προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις, να έχει την κατάλληλη ενημέρωση ως προς τα πραγματικά γεγονότα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση