ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:24
 

Υπ. Παιδείας: Στις 844 οι θέσεις για τη νέα σχολική χρονιά

Ο ισχυρισμός ότι λόγω των Αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου θα παραμείνουν άνεργοι δεκάδες εκπαιδευτικοί δεν ευσταθεί

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι θέσεις για την σχολική χρονικά φέτος είναι 844 σε σχέση με 685 πέρσι αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ισχυρισμός ότι λόγω των Αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου θα παραμείνουν άνεργοι δεκάδες εκπαιδευτικοί δεν ευσταθεί, αφού ούτως ή άλλως με την εφαρμογή του Νέου Συστήματος οι ανάγκες για διορισμό ατόμων από τον Κατάλογο Διοριστέων θα ήταν μειωμένες, κάτι που ήταν από το 2015 γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας «μετά από αναφορές που έγιναν στα ΜΜΕ, ότι λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, στις 4 Ιουλίου 2018, για εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου, την προσεχή σχολική χρονιά 2018-2019 θα παραμείνει άνεργος ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, επιθυμεί να τονίσει ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα διοριστεί στα σχολεία μας τη νέα σχολική χρονιά είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περσινό (685)».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε, με απόφασή του στις 4 Ιουλίου 2018, 159 πρόσθετες θέσεις στην εκπαίδευση για τη νέα σχολική χρονιά, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 844».

Επιπλέον τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, «τονίζεται ότι η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας θα προχωρήσει σε προσφορά έκτακτων διορισμών, οι οποίοι υπολογίζεται να ξεπεράσουν τους 150 σε αριθμό».

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι «οι διορισμοί για τη σχολική χρονιά 2018-19 θα γίνουν από δύο καταλόγους (τον Κατάλογο Διοριστέων και Διορισίμων), αφού έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή το Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση, βάσει Νόμου που ψηφίστηκε το 2015».

Αυτό, διευκρινίζεται, «θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των ατόμων που θα διοριστούν από τον Κατάλογο Διοριστέων, αφού με βάση τη Νομοθεσία θα πρέπει να γίνουν διορισμοί και από τον Κατάλογο Διορισίμων».

Ως εκ τούτου, συνεχίζει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδεία, «ο ισχυρισμός ότι λόγω των Αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου θα παραμείνουν άνεργοι δεκάδες εκπαιδευτικοί δεν ευσταθεί, αφού ούτως ή άλλως με την εφαρμογή του Νέου Συστήματος οι ανάγκες για διορισμό ατόμων από τον Κατάλογο Διοριστέων θα ήταν μειωμένες, κάτι που ήταν από το 2015 γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Για παράδειγμα, αναφέρεται, «αν σε μία συγκεκριμένη ειδικότητα υπάρχουν ανάγκες για 40 συμβάσεις έκτακτων εκπαιδευτικών, οι πρώτες 20 θα δοθούν σε υποψήφιους από τον Κατάλογο Διοριστέων και οι άλλες 20 σε υποψήφιους από τον Κατάλογο Διορισίμων».

«Ως εκ τούτου, ο υποψήφιος που ενδεχομένως είχε τον αριθμό 30 στον Κατάλογο Διοριστέων και πέρσι είχε σύμβαση, αν δεν περιλαμβάνεται στους πρώτους 20 υποψήφιους του Καταλόγου Διορισίμων, φέτος δεν θα απασχοληθεί», προστίθεται.

Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι «στον συνολικό αριθμό αναγκών περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των οποίων οι συμβάσεις έχουν μετατραπεί σε αορίστου διαρκείας και έχουν προτεραιότητα για διορισμό και ότι οι τελικές ανάγκες κάθε σχολικής χρονιάς εξαρτώνται από μια σειρά δεδομένων και παραμέτρων, γι’ αυτό εξάλλου κι αυτές οι ανάγκες είναι έκτακτες και όχι μόνιμες».

Όσον αφορά στο Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σημειώνει ότι «για τη διαμόρφωσή του λήφθηκαν σοβαρά υπόψη οι απόψεις όλων των εκπαιδευτικών εταίρων, αφού αφορά διαχρονική συζήτηση, ενώ υπήρξε ευρύτερη συναίνεση ότι η εφαρμογή του Συστήματος αναμένεται να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών προς το συμφέρον πρωτίστως των παιδιών μας, αλλά και των εκατοντάδων νέων προσοντούχων επιστημόνων, οι οποίοι μπορούν πλέον να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Επαναλαμβάνεται ότι στόχος του Υπουργείου «είναι η αναγνώριση του πολύ καλού έργου που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί μας και οι οποίοι συμβάλλουν καθημερινά στην ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας μας για το καλό των παιδιών μας και του τόπου μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X