ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Παιδείας: Θετική συμβολή ΠτΔ για επίλυση θεμάτων που έθεσε η ΠΟΕΔ

Η κα Αθηνά Μιχαηλίδου πρόσθεσε ότι με την παρέμβαση του Προέδρου συνεχίζουν τον πολύ καλό διάλογο μεταξύ Υπουργείου και ΠΟΕΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης έχει δώσει κατά τη συνάντηση του με την Γραμματεία της ΠΟΕΔ το στίγμα της Κυβέρνησης για τη μεγάλη σημασία που αποδίδεται και την επένδυση που γίνεται στα θέματα της Παιδείας, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι με την παρέμβαση του Προέδρου συνεχίζουν τον πολύ καλό διάλογο μεταξύ Υπουργείου και ΠΟΕΔ, ώστε πολύ σύντομα να δρομολογήσουν λύσεις σε θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση της ποιότητας του κυπριακού εκπαιδευτικού συστήματος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε το πρωί της Δευτέρας, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Γραμματεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), στην παρουσία της Υπουργού Παιδείας.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι «είχαμε σήμερα μια πολύ εποικοδομητική και πολύ χρήσιμη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ΠΟΕΔ, έτσι γίνεται πράξη η διακήρυξη του Προέδρου για τη σημασία που αποδίδει στην Παιδεία».

Ο ίδιος (ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας), συνέχισε η κ. Μιχαηλίδου, έκανε εισηγήσεις, έχει δώσει το στίγμα της Κυβέρνησης για τη μεγάλη σημασία που αποδίδεται και την επένδυση που γίνεται στα θέματα της Παιδείας.

«Επίσης, ακούστηκαν τα ζητήματα που έχει θέσει η εκπαιδευτική οργάνωση και με την παρέμβαση του Προέδρου προχωρούμε στη συζήτηση και τελικά στην επίλυσή τους, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», σημείωσε.

Συνεχίζουμε, πρόσθεσε, «τον πολύ καλό διάλογο μεταξύ Υπουργείου και ΠΟΕΔ, ώστε πολύ σύντομα να δρομολογήσουμε λύσεις σε θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αρχίζοντας από πολύ νωρίς, από την προσχολική εκπαίδευση, αγγίζοντας θέματα Ειδικής Εκπαίδευσης αλλά και της Δημοτικής Εκπαίδευσης που θα μας βοηθήσουν στην υλοποίηση του στόχου μας για το σύγχρονο και συμπεριληπτικό σχολείο».

Η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, σε δηλώσεις της είπε ότι σήμερα είχαν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην παρουσία της Υπουργού Παιδείας.

«Έγινε σε πολύ έτσι θετικό κλίμα και κρατάμε τη διαβεβαίωση και από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι για την Κυβέρνηση η εκπαίδευση αποτελεί επένδυση και όχι απλά αριθμούς και δαπάνες. Είναι επένδυση για τις νέες γενιές, είναι επένδυση για τον τόπο μας», σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι από πλευράς ΠΟΕΔ κατατέθηκαν κάποια ζητήματα, τα οποία αφορούν σε θέματα στελέχωσης, σε θέματα διοίκησης των σχολικών μονάδων.

«Είναι ζητήματα τα οποία χρονίζουν και νιώθουμε αισιόδοξοι ότι και από τη συνάντηση φαίνεται να τροχοδρομούνται αν θέλετε οι λύσεις στη βάση και του διαλόγου που ξεκίνησε και με το Υπουργείο Παιδείας και ελπίζουμε το επόμενο διάστημα αρκετά εξ αυτών να καταλήξουν σε λύσεις ακριβώς για να δούμε πράγματα να βελτιώνονται για το καλό του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας εκπαίδευσης», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν τέθηκαν και άλλα ζητήματα κατά τη συνάντηση πέραν του θέματος της στελέχωσης, η κ. Βασιλείου είπε ότι συζητήθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το διάλογο που έχει ξεκινήσει για την ενιαία εκπαίδευση, «δηλώνοντας και σήμερα το παρών μας σε ότι αφορά στο διάλογο, καταθέτοντας τις δικές μας εισηγήσεις».

«Συζητήθηκαν και ζητήματα σε ότι αφορά στο θέμα της στελέχωσης, το πάγιο αίτημα αν θέλετε της Οργάνωσης που αφορά στην αύξηση των οργανικών θέσεων, κάτι το οποίο πραγματικά θα βοηθήσει στη στελέχωση των σχολικών μονάδων», ανέφερε.

Συζητήθηκε, πρόσθεσε, «το θέμα της ενίσχυσης και στήριξης των Διευθύνσεων των Σχολείων, των Διευθυντών μας και των Βοηθών Διευθυντών μας».

«Σε ότι αφορά στην προς τα κάτω επέκταση της Προδημοτικής Εκπαίδευσης, αντιλαμβάνεστε είναι ζητήματα τα οποία αφορούν και το εκπαιδευτικό κομμάτι αλλά και το συνδικαλιστικό. Είναι δύο επίπεδα, τα οποία αλληλεπικαλύπτονται. Το ένα βοηθά το άλλο και ο στόχος είναι, όπως έχω πει και στην αρχή, η βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης», σημείωσε.

Επομένως, είπε η κ. Βασιλείου, «αναμένουμε και ελπίζουμε και ναι είμαστε αισιόδοξοι μετά από τη συνάντηση, ότι αρκετά εξ αυτών θα τύχουν διαχείρισης και επίλυσης».

Ερωτηθείσα αν τέθηκε κάποιο χρονοδιάγραμμα, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα πάντα είναι μέρος του διαλόγου.

«Ξέρουμε ότι κάποια πράγματα δεν μπορούν να λυθούν από την μια στιγμή στην άλλη αλλά αρκετά εξ αυτών σε ένα βάθος ας πούμε τριετίας και με μια σωστή διαχείριση, ναι θεωρούμε μπορούν να επιλυθούν», κατέληξε.

Ικανοποίηση ΠΟΕΔ από τη συνάντηση με ΠτΔ

Εξάλλου, την ικανοποίησή της για το θετικό κλίμα μέσα στο οποίο διεξήχθη η  συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην παρουσία της Υπουργού Παιδείας, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η ΠΟΕΔ.

Όπως αναφέρει, στη σημερινή συνάντηση διαφάνηκε η θετική πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίλυση σημαντικών θεμάτων τα οποία έθεσε η ΠΟΕΔ και αφορούσαν θέματα Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης. 

Σημειώνει ότι τα αιτήματα που τέθηκαν από την ΠΟΕΔ στοχεύουν στην ποιοτική αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων και στην αποτελεσματικότερη διοίκησή τους.

«Αναμένουμε το αμέσως επόμενο διάστημα την επίλυση κάποιων ζητημάτων αλλά και την δρομολόγηση διαδικασιών επίλυσης των υπολοίπων, στη βάση συμφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων και της διακηρυγμένης θέσης του ΠτΔ ότι η εκπαίδευση αποτελεί επένδυση για το μέλλον του τόπου μας», προσθέτει.

Η ΠΟΕΔ εκφράζει επίσης τις ευχαριστίες της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει σε θέματα που αφορούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και προσβλέπει σε συνέχεια της συνεργασίας, προς όφελος του Δημόσιου Σχολείου, των παιδιών μας και της πατρίδας μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση