ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Παιδείας: Ξεκινούν οι δειγματοληψίες μαθητών της Π. Χρυσοχούς

Όταν ξεκαθαρίσει η εικόνα όσα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο θα επιστρέψουν, είπε ο κ. Θεοδώρου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Παιδείας είναι διατεθειμένο να διεξάγει εκτεταμένο διαγνωστικό έλεγχο ανάμεσα στους μαθητές του Γυμνασίου, Λυκείου και Τεχνικής Σχολής Πόλης Χρυσοχούς από αύριο σύμφωνα με τους Συνδέσμους Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου,Λυκείου και Τεχνικής Σχολής Πόλης Χρυσοχούς. Οπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ οι Προέδροι των Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων, Μάριος Θεοδώρου του Γυμνασίου και Χαράλαμπος Παλατές, του Λυκείου και ΤΕΣΕΚ Π. Χρυσοχούς, ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας μετέφερε στους οργανωμένους γονείς ότι θα διενεργηθούν από αύριο μέχρι και 300 τεστ στους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς.

Στο μεταξύ την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομου Προδρόμου στις ανησυχίες των οργανωμένων γονέων μετά τα αυξημένα κρούσματα covid- 19 στην Πόλη Χρυσοχούς, χαιρετίζουν οι Σύνδεσμοι Γονέων, μετά τη σχετική ανακοίνωση που είχαν εκδώσει χτες το απόγευμα, σύμφωνα με την οποία παρότρυναν τους γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία και να απέχουν από σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες για όσο διάστημα χρειαστεί, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Μάριος Θεοδώρου Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Πόλης Χρυσοχούς αναφέρει πως ο Υπουργός Παιδείας επικοινώνησε με τους Συνδέσμους Γονέων και προσπάθησε να εξεύρει λύσεις σε πολλά εκ των προβλημάτων.

Εκτίμησε ωστόσο πως υπήρξε κενό στην ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Υγείας, "που δυστυχώς προσπαθούσαν να το φορτώσουν" στους Συνδέσμους Γονέων.

Δυστυχώς, παρατήρησε ο κ.Θεοδώρου, το ποτήρι ξεχείλισε σημειώνοντας πως ζουν σε μια περιοχή όπως είναι η Πόλη Χρυσοχούς όπου όλοι έχουν στενές επαφές μεταξύ τους.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οργανωμένοι γονείς, είπε ο κ. Θεοδώρου, έγινε αφού πέρασαν 12 ημέρες και ακόμη δεν έγινε η σχετική δειγματοληψία. Πρόσθεσε δε, πως η ομάδα ιχνηλάτησης παρουσιάζει καθυστέρηση με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία.

Επεσήμανε πως εκείνοι που κρατούσαν 75 ευρώ κάναν το τεστ, ενώ οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδώρου, το Υπουργείο Παιδείας είναι διατεθειμένο να διεξάγει εκτεταμένο διαγνωστικό έλεγχο ανάμεσα στους μαθητές του Γυμνασίου, Λυκείου και Τεχνικής σχολής,όπως τους αναφέρθηκε. Ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας μετέφερε στους οργανωμένους γονείς τη θέση, είπε ο κ.Θεοδώρου, ότι θα διενεργηθούν από αύριο μέχρι και 300 τεστ στους μαθητές της Μέσης εκπαίδευσης, στην περιοχή. Εμείς, είπε ο κ. Θεοδώρου, επιμένουμε ότι η κατάσταση στα Σχολεία της Πόλης Χρυσοχούς είναι επικίνδυνη. Ωστόσο, ανέφερε, όταν ξεκαθαρίσει η εικόνα όσα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο θα επιστρέψουν.

Εξάλλου σε δηλώσεις ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Λυκείου και ΤΕΣΕΚ Π. Χρυσοχούς Χαράλαμπος Παλατές ανέφερε πως πρέπει να εξεταστεί η διασπορά του covid – 19 στα εκπαιδευτήρια της Πόλης Χρυσοχούς και μετά να ανακαλέσουν την απόφαση τους για τη μετάβαση των μαθητών στα σχολεία. Πρώτιστο μέλημα είναι και η διενέργεια της σχετικής δειγματοληψίας, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση