ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπόθεση Γαβριήλ: Ρίχνει το μπαλάκι στη Νομική Υπηρεσία ο Προδρόμου

Τόνισε ότι σε αυτή τη φάση το θέμα δεν έχει να κάνει με το Υπουργείο Παιδείας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η απόφαση για παραπομπή του καθηγητή Γιώργου Γαβριήλ ενώπιον της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας για το περιεχόμενο των έργων του λήφθηκε από τη Νομική Υπηρεσία, δήλωσε μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, τονίζοντας ότι σε αυτή τη φάση το θέμα δεν έχει να κάνει με το Υπουργείο.

Ερωτηθείς αν το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας παρέπεμψε τον φάκελο της υπόθεσης στη Νομική Υπηρεσία, ο κ. Προδρόμου απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι «οι έρευνες οι οποίες γίνονται συνηθίζεται να καταλήγουν στη Νομική Υπηρεσία η οποία στη συνέχεια εξετάζει τυχόν ευρήματα».

Εξήγησε ότι το Υπουργείο ήταν υποχρεωμένο να διατάξει έρευνα και να παραπέμψει το πόρισμα της, με βάση τους κανονισμούς, στη Νομική Υπηρεσία. Διευκρίνισε πως οι κανονισμοί αυτοί δεν αφορούν καλλιτέχνες αλλά διευθυντικά στελέχη τόσο στην εκπαίδευση όσο και αλλού.

Τέλος, ο κ. Προδρόμου ξεκαθάρισε ότι η άποψη του είναι ότι αυτοί οι κανονισμοί δεν θα έπρεπε να είχαν ψηφιστεί από την Βουλή και την Κυβέρνηση πριν από χρόνια. Ερωτηθείς εάν έβαλε μπρος να προτείνει αλλαγή των κανονισμών, ο κ. Προδρόμου απάντησε: «Ενδεχομένως ναι, αλλά δεν είναι θέμα αν οι κανονισμοί αρέσουν σε εμένα ή όχι. Πρέπει να εξεταστεί το γιατί υπάρχουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση