ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΠΑΝ: Ειδική εξέταση για τον Νικόλα μετά από σύσταση Επ. Διοικήσεως

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προχωρήσει, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη διενέργεια εξεταστικής διαδικασίας με εύλογες προσαρμογές για υποψήφιο ΑμεΑ στις παγκύπριες εξετάσεις.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, μετά και από τη σύσταση της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Παρασκευή, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε όπως, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, διενεργηθεί ειδική εξεταστική διαδικασία με τις απαιτούμενες προσαρμογές, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του υποψηφίου, στο πλαίσιο των διαδικασιών πρόσβασης του 2022.

Για το σκοπό αυτό, αναφέρει το αρμόδιο Υπουργείο, «έχουμε αποταθεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν ήδη σε σχετικές συνεννοήσεις, με την επιδίωξη να καταστεί δυνατό να δημιουργηθούν τις επόμενες μέρες ειδικά εξεταστικά δοκίμια με εύλογες προσαρμογές».

Σημειώνει, εξάλλου, ότι με συνεργασία της Υπηρεσίας Εξετάσεων του ΥΠΠΑΝ και του Πανεπιστημίου και αξιοποιώντας την επιστημονική τεχνογνωσία πανεπιστημιακών, που θα οριστούν από το Πανεπιστήμιο, μπορεί να διενεργηθεί τέτοια ειδική εξέταση, για σκοπούς πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με το ΥΠΠΑΝ «σε περίπτωση επιτυχίας μπορεί να διατεθεί θέση από το Πανεπιστήμιο στη βάση των Κανονισμών που ισχύουν, νοουμένου ότι θα προσαρμοσθούν ανάλογα οι Κανόνες του Πανεπιστημίου Κύπρου».

Όσον αφορά γενικότερα στο θέμα, το ΥΠΠΑΝ αναφέρει ότι επειδή η υφιστάμενη νομοθεσία δεν προνοεί κάτι ανάλογο, το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει πρόταση για τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας.

«Στόχος», συμπληρώνει, «είναι να προβλέπεται η δυνατότητα, πέραν από τις εύλογες διευκολύνσεις, να εξασφαλίζονται και εύλογες προσαρμογές για ΑμεΑ στις Παγκύπριες Εξετάσεις, με ταυτόχρονη διασφάλιση τόσο της διακρίβωσης των απαιτούμενων επαρκών γνώσεων έναντι της εξεταστέας ύλης και του Πίνακα Προδιαγραφών, χωρίς να μειώνεται και το επίπεδο της εξέτασης σε σχέση με το σύνολο των υποψηφίων, όσο και της αρχής της ίσης μεταχείρισης που θα πρέπει απαρέγκλιτα να ισχύει σε εξεταστικές δοκιμασίες συγκριτικού τύπου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση