ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΠΑΝ: Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην ξεφύγει ξανά η κατάσταση

To μήνυμα του κ. Προδρόμου για την επαναλειτουργία των σχολείων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σήμερα που τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούν και πάλι στο σχολείο «και που θα το δούμε να ζωντανεύει και να λειτουργεί έστω και με πρωτόκολλα, θα θυμηθούμε ξανά και θα νιώσουμε πόσο σημαντικό αγαθό είναι η δημόσια παιδεία», υπογραμμίζει ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στη σημερινή δεύτερη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, επαναλειτουργούν τα δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία και η Γ’ Τάξη Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να δώσει το μήνυμα του για την σημερινή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, ο κ. Προδρόμου είπε ότι το πρώτο είναι να σκεφτούμε όλοι ότι τα μέτρα που ήταν αναγκαία και εφαρμόστηκαν το προηγούμενο διάστημα «δεν ήταν βεβαίως επιθυμητά, όλους μας δυσκόλεψαν και μας στεναχώρησαν, αλλά απέδωσαν».

«Γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή και συλλογική προσπάθεια για να μην ξεφύγει ξανά η κατάσταση, για να μη χρειαστούμε ξανά μέτρα. Χάρη στη σωστή διαχείριση και με τα μέτρα που εφαρμόσαμε κερδίσαμε τη δυνατότητα να επιστρέφουμε τώρα στο σχολείο», ανέφερε.

Κερδίσαμε, πρόσθεσε, «εκείνο που όλοι επιθυμούμε, αφού όλοι συμφωνούμε πως όσες δυνατότητες κι αν αναπτύξαμε στην εξ αποστάσεως, πάντα είναι σαφώς προτιμότερο να έχουμε φοίτηση μέσα στο σχολείο». Απηύθυνε έκκληση προς όλους: «Ας το διαφυλάξουμε. Ας τηρήσουμε και πάλι το Υγειονομικό Πρωτόκολλο και όλα τα μέτρα προφύλαξης με προσοχή».

Το δεύτερο, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας, «είναι ότι σήμερα που τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούν και πάλι στο σχολείο «και που θα το δούμε να ζωντανεύει και να λειτουργεί έστω και με πρωτόκολλα, θα θυμηθούμε ξανά και θα νιώσουμε πόσο σημαντικό αγαθό είναι η δημόσια παιδεία».

«Ας το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Όπως ξέρουμε ότι μπορεί να κάνουμε, αφού έχουμε εκπαιδευτικό προσωπικό υψηλής ποιότητας, παιδιά με καλές προθέσεις και επιθυμία να επωφεληθούν από την εκπαίδευση, αλλά και γονείς που νοιάζονται και φροντίζουν για την εκπαίδευση. Ας αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το χρόνο μέσα στο σχολείο. Το σχολείο θα αποδείξει και πάλι ότι κερδίζει το στοίχημα και δεν πρόκειται να θυσιάσουμε την εκπαίδευση στην πανδημία», σημείωσε.

Το τρίτο, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, είναι μια έκκληση και φιλική συμβουλή μαζί προς τους και τις τελειόφοιτους: Να μπουν στο μικρό κόπο και να περάσουν από τον διαγωνιστικό έλεγχο, να κάνουν rapid test.

«Προσφέρεται πλέον από πολλά συνεργεία, σε διάφορα σημεία σε όλη την Κύπρο και έτσι δεν υπάρχει μεγάλη αναμονή. Είναι φυσικά δωρεάν και θα βρουν και ένα σημείο όχι μακριά από το σπίτι τους», είπε.

Εξάλλου, πρόσθεσε, «όλοι ξέρουμε τώρα ότι δεν είναι κάτι επώδυνο. Αυτό θα βοηθήσει και τους ίδιους, για τη δική τους υγεία».

Σημείωσε ότι «είναι σίγουρα πολύ σημαντικό να γνωρίζουν την κατάσταση -αν τυχόν κάποιοι έχουν προσβληθεί- και να λάβουν τα μέτρα που χρειάζεται». «Είμαι εξάλλου βέβαιος ότι δεν θα θέλουν να υπάρξει περίπτωση να κυκλοφορούν με τον ιό και να θέσουν σε κίνδυνο και συμμαθητές και συμμαθήτριες και τους/τις εκπαιδευτικούς, αλλά ακόμα και οικείους τους στο σπίτι», πρόσθεσε.

Καλούμε, είπε ο κ. Προδρόμου, και τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά.

«Να παροτρύνουν τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα επιστρέψουν στο σχολείο να περάσουν από rapid test. Μπορεί να μην είναι δια νόμου υποχρεωτικό, είναι όμως το καλύτερο και για τους ίδιους και για την οικογένειά τους και για όλους», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση