ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:00
 

Ζητήματα για μαθητές συζήτησαν ΠΣΕΜ και Διευθυντής Τεχνικής Εκπαίδευσης

Η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι τονίστηκε η έντονη διαφωνία της με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τις απόψεις της για τα ζητήματα που αφορούν τους μαθητές, το εκπαιδευτικό σύστημα γενικά, αλλά και τις Τεχνικές Σχολές ειδικά, κατέθεσε η Γραμματεία της ΠΣΕΜ κατά τη συνάντηση που είχε με τον Διευθυντή Τεχνικής Εκπαίδευσης, Ηλία Μαρκάτζη.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι τονίστηκε η έντονη διαφωνία της με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο, οι οποίες θα αυξήσουν το άγχος των μαθητών, τη βαθμοθηρία και την παραπαιδεία.

Όπως αναφέρει, θέλει ένα σχολείο της κριτικής σκέψης και της ολόπλευρης μόρφωσης, ένα σχολείο ανθρώπινο και δημοκρατικό που στο επίκεντρο του θα είναι ο μαθητής και οι ανάγκες του, ενώ κατά τη συνάντηση ανέφερε θα λάβει δυναμικά μέτρα αν δεν ανακληθεί η εφαρμογή του μέτρου.

Στη συνέχεια συζήτησε το ζήτημα της βίας και παραβατικότητας στα σχολεία και επανέλαβε πως η μείωση τέτοιων φαινομένων θα έρθει μέσω της πρόληψης, της διαπαιδαγώγησης και της δημιουργίας ενός ανθρώπινου και δημοκρατικού σχολείου.

Επίσης, η Γραμματεία της ΠΣΕΜ εξέφρασε τη διαφωνία της με την εισαγωγή ψηλών περιφράξεων, καμερών ασφαλείας κλπ, καθώς θεωρεί ότι τα κοινωνικά προβλήματα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με κατασταλτικά μέτρα.

Επιπλέον, συζήτησε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τεχνικές Σχολές, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι σε κάποιους κλάδους οι μαθητές δεν έχουν πάρει ακόμα βιβλία, το γεγονός ότι αρκετά βιβλία είναι παλιά και δεν ακολουθούν τις νέες επιστημονικές εξελίξεις του κάθε κλάδου και τις κακές εγκαταστάσεις σε κάποιες Τεχνικές Σχολές.

Εξάλλου, συζητήθηκε το θέμα της χαλάρωσης της στολής και κυρίως την εισαγωγή φόρμας τους χειμερινούς μήνες, που το κλίμα είναι ψυχρό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Nέες απειλές Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας μέχρι τέλους

«Ο σουλτάνος εννοεί μέχρι το δικό του τέλος! Τα μακριά κοντινά γινήκαν!!»
ΑΚΑ  |  11:24

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X