ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παριστάνουν τους τραπεζικούς λειτουργούς για να αποσπούν χρήματα

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει η Αστυνομία στο κοινό, σε σχέση με απάτη μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, που στοχεύει στην απόσπαση δεδομένων και κλοπή χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχει δεχθεί η Αστυνομία, πολίτες έχουν δεχθεί τηλεφωνικές κλήσεις από ύποπτα πρόσωπα, που μιλούν ελληνικά, ωστόσο με ξενική προφορά, και που ψευδώς παρουσιάζονται ως λειτουργοί τραπεζικών ιδρυμάτων. Οι τηλεφωνικές κλήσεις γίνονται από κυπριακούς τηλεφωνικούς αριθμούς, που ωστόσο πιστεύεται ότι είναι εικονικοί. Τα ύποπτα πρόσωπα με διάφορες προφάσεις σε σχέση με τη χρήση των πιστωτικών καρτών των πολιτών, ζητούν από τους πολίτες να τους αναφέρουν στοιχεία των πιστωτικών τραπεζικών καρτών τους και των τραπεζικών λογαριασμών τους.

Αυτές οι τηλεφωνικές κλήσεις είναι κακόβουλες και αποσκοπούν στην απόσπαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών. Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τέτοιου είδους τηλεφωνικές επικοινωνίες και ουδέποτε να αποκαλύπτει οποιαδήποτε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών σε οποιοδήποτε πρόσωπο.

Συστήνεται επίσης όπως οι πολίτες πρώτα επικοινωνούν με το τραπεζικό ίδρυμα στο οποίο διατηρούν λογαριασμό, μέσω γνωστοποιημένου τηλεφωνικού αριθμού για εξυπηρέτηση πελατών της τράπεζας, ώστε να εξακριβώσουν κατά πόσο η ύποπτη τηλεφωνική κλήση έγινε από λειτουργό της τράπεζας.

Σε περίπτωση που έχουν αναφέρει στοιχεία λογαριασμών και τραπεζικών τους καρτών σε ύποπτα πρόσωπα, θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα την τράπεζα τους, για λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθεί πιθανή χρήση των πιστωτικών καρτών και κλοπή χρημάτων τους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Τέλος, σε περίπτωση που πολίτες δεχθούν τέτοιες ύποπτες τηλεφωνικές κλήσεις, προτρέπονται όπως ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση