ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΑΣΠ και Πρόεδρος Βουλής συζήτησαν τον περί Στοιχημάτων Νόμο

Ο νόμος προνοείται όπως οι εταιρείες στοιχημάτων καταβάλουν ετήσιο φόρο στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη θέση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών πως μερίδιο από τον ετήσιο φόρο που καταβάλλουν οι εταιρείες στοιχημάτων στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων να καταλήγει στους ποδοσφαιριστές, εξέφρασε την Πέμπτη αντιπροσωπεία του ΠΑΣΠ στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΠ, ο πρόεδρος Σπύρος Νεοφυτίδης, ο ποδοσφαιριστής Ανδρέας Αβραάμ και ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Λοΐζος Χατζηδημητρίου συναντήθηκαν με τον κ. Συλλούρη με θέμα συζήτησης τις ενέργειες εκ μέρους του ΠΑ.Σ.Π. για αλλαγή στον περί Στοιχημάτων Νόμο.

Σύμφωνα με τον περί Στοιχημάτων Νόμο, προνοείται όπως οι εταιρείες στοιχημάτων καταβάλουν ετήσιο φόρο στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων. Μέρος του φόρου αυτού, ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό ύψους μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, καταλήγει στον Αθλητισμό και στον ΚΟΑ, ο οποίος από τη σειρά του διαμοιράζει το 75% του ποσού στην ΚΟΠ και το 25% στις υπόλοιπες ομοσπονδίες.

Ο ΠΑ.Σ.Π. από την πλευρά του θεωρεί ότι ένα μερίδιο από το ποσό που καταλήγει στην ΚΟΠ, πρέπει να καταβάλλεται απευθείας στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι βασικοί stakeholders του αθλήματος.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Νεοφυτίδης τόνισε πως «η θέση μας ως ΠΑ.Σ.Π. είναι ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από το ποδόσφαιρο και πρέπει να μείνουν στο ποδόσφαιρο. Αλλά όχι να καταλήγουν μόνο στους εργοδότες, που είναι οι ομάδες».

Ο ΠΑ.Σ.Π. προτείνει συγκεκριμένους τομείς όπου θα μπορεί να αξιοποιηθεί το ποσό που διεκδικούν οι ποδοσφαιριστές μέσω του οργανωμένου τους συνόλου. «Αναλύσαμε στον Πρόεδρο τις έξι παραμέτρους για τις οποίες προτείνουμε να αξιοποιήσουμε τα χρήματα. Αυτά είναι η ασφαλιστική κάλυψη των αθλητών, το ταμείο αφυπηρέτησης, η επιμόρφωση των μελών μας, η δημιουργία δεύτερης καριέρας, οι εκστρατείες κατά των χειραγωγημένων αγώνων και τον ρατσισμό και σε ερευνητικά και επιστημονικά προγράμματα», είπε ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση και συμπλήρωσε: «Τονίσαμε στον Πρόεδρο ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίξει έμπρακτα τους ποδοσφαιριστές-αθλητές και τα κοινωφελή προγράμματα που λειτουργεί ο ΠΑ.Σ.Π.».

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Νεοφυτίδης παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής δώρο μία μπλούζα με τις υπογραφές των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της σεζόν 2017-18 του κυπριακού πρωταθλήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X