ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πατούν πόδι 12 κοινότητες της Πάφου για συνένωση με Πέγεια ή Πόλη Χρυσοχούς

Επικρίνονται κάποια κόμματα και παράγοντες για προσπάθεια διάλυσης του συμπλέγματος ΑΚΑΜΑΣ-ΛΑΟΝΑΣ

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Με μέτρα προειδοποιούν 12 κοινοτάρχες του συμπλέγματος κοινοτήτων ΑΚΑΜΑ-ΛΑΟΝΑΣ εάν προχωρήσει η συνένωση των κοινοτήτων του με την Πέγεια ή την Πόλη Χρυσοχούς στο πλαίσιο μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι έντονες διαμαρτυρίες των 12 τοπικών αρχόντων της ορεινής Πάφου αποτυπώνονται σε υπόμνημα το οποίο υπογράφεται και από τους 12 κοινοτάρχες. Οι κοινότητες δεν αποδέχονται τα όσα ανακοινώθηκαν από πλευράς της κυβέρνησης και κοινοποιήθηκε γραπτώς στις κοινότητες. Κατά τις διαφοροποίησης τους συμπλέγματος των 12 κοινοτήτων τάσσονται οι κοινότητες: Κάθηκα, Ίνιας, Πάνω Αρόδων, Κάτω Αρόδων, Δρούσιας, Κρίτου Τέρρας, Τέρας, Θελέτρας, Πάνω Ακουρδάλια, Κάτω Ακουρδάλια, Ανδρολύκου, Νέον Χωρίον.

Στο υπόμνημα οι κοινοτάρχες κάνουν λόγο για εξυπηρέτηση πολιτικών και προσωπικών συμφερόντων κάποιων πίσω από την διαφοροποίηση του συμπλέγματος κοινοτήτων ΑΚΑΜΑ – ΛΑΟΝΑΣ. Στο υπόμνημα τονίζεται πως εάν γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στο σύμπλεγμα αυτή θα γίνει αποδεκτή μόνο κατόπιν διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

 

Η σύσκεψη των 12 κοινοταρχών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στην Δρούσια και σε αυτή την παρουσία τους έδωσαν μόνο ο βουλευτής Πάφου του ΔΗΣΥ και ο εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Πάφος  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση