ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πεντασέλιδο αφιέρωμα Spiegel στην Αμμόχωστο και το Κυπριακό

Η κ. Χατζητοφή περιγράφει στον Γερμανό δημοσιογράφο γιατί δεν μπορεί να επισκέπτεται ελεύθερα τη σκλαβωμένη πόλη της

ΚΥΠΕ

Ο Οργανισμός Walk of Truth, ο οποίος ιδρύθηκε από τη Βαρωσιώτισα Τασούλα Χατζητοφή και έχει ως στόχο την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Spiegel, στην τελευταία έκδοσή του, αφιερώνει πέντε σελίδες στην Αμμόχωστο και στην κυρία Χατζητοφή.

Όπως σημειώνεται σχετικά, στην εκτενή παρουσίαση του γερμανικού περιοδικού, που συμπίπτει με τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής και την κατάληψη της Αμμοχώστου, γίνεται αναφορά στο Κυπριακό, στην τουρκική εισβολή και στα πολλά περί Κύπρου και Αμμοχώστου ψηφίσματα και στους λογους για τους οποίους το πρόβλημα δεν έχει ακόμα επιλυθεί. Στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού παρατίθεται σύνδεσμος με δεκάδες μοναδικές φωτογραφίες της περίκλειστης και κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Αναφέρεται ότι ο δημοσιογράφος του περιοδικού Timofey Neshitov μετέβη στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και περιδιάβασε την περίκλειστη περιοχή, ακολουθώντας τα βήματα της κ. Χατζητοφή και με ενάργεια περιγράφει τη συναισθηματική φόρτιση και τις αντιδράσεις της κ. Χατζητοφή, η οποία εξηγεί τι σημαίνει η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών της από την κατοχική Τουρκία.

Κυρίως, η κ. Χατζητοφή περιγράφει στον Γερμανό δημοσιογράφο γιατί δεν μπορεί να επισκέπτεται ελεύθερα τη σκλαβωμένη πόλη της, γιατί δεν της επιτρέπεται να προσεύχεται στην εκκλησία της ενορίας της και γιατί δεν μπορεί να πεθάνει και να ενταφιαστεί στην πόλη που γεννήθηκε.

Ιδιαίτερη περιγραφή γίνεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις φορτισμένες αντιδράσεις της κ. Χατζητοφή όταν βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τζαμί, το οποίο ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εγκαινίασε εξ αποστάσεως, και ενώπιον δεκάδων αμήχανων Τούρκων στρατιωτών, γονάτισε στην οδό Δημοκρατίας, μπροστά στη λεηλατημένη, βεβηλωμένη εκκλησία του Αγίου Νικολάου και προσευχήθηκε, ως ένδειξη διεκδίκησης των θρησκευτικών ελευθεριών της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση