ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πέπλο μυστηρίου γύρω από τη δόνηση - Πώς δημιουργήθηκε

Τι αναφέρουν πληροφορίες της «Κ»

Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει τη χθεσινή (Τρίτη 5/4) που έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή της Πάφου και στην αρχή αποδόθηκε σε σεισμό.

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης ουσιαστικά διέψευσε τις όποιες αρχικές αναφορές για σεισμική δόνηση στρέφοντας τα βλέμματα σε διαφορετικές αιτίες προέλευσης του συμβάντος. Όπως αναφέρθηκε από αρκετά ΜΜΕ η δόνηση που παρατηρήθηκε οφειλόταν σε πτήσεις Βρετανικών αεροσκαφών των Βάσεων Ακρωτηρίου, τα οποία λόγω του ότι πετούσαν χαμηλά σπάζοντας το φράγμα του ήχου δημιούργησαν το «ανεξήγητο» -αρχικά φαινόμενο. Τι συνέβηκε όμως πραγματικά;

Αμερικανικά βομβαρδιστικά τύπου Β52 εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Λευκωσίας

Διαψεύδουν κάθε εμπλοκή οι Βρετανικές Βάσεις

Κανένα πολεμικό αεροσκάφος δεν πετούσε χθες στην περιοχή της Πάφου, αναφέρουν οι Βρετανικές Βάσεις, με αφορμή δημοσιεύματα που αποδίδουν σε αυτά την χθεσινή δόνηση, που έγινε αισθητή στην επαρχία Πάφου.

Καθώς είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο σεισμικής δόνησης, δημοσιεύματα απέδωσαν τη δόνηση αλλά και το βουητό που έγιναν αισθητά στην Πάφο, στις υπερηχητικές ταχύτητες πολεμικών αεροσκαφών που έχουν ως βάση τους τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου.

Ωστόσο όπως αναφέρει σε σημερινό μήνυμα του εκπρόσωπος των ΒΒ, «με αφορμή τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κανένα Βρετανικό πολεμικό αεροσκάφος δεν πετούσε χθες στην περιοχή της Πάφου».

Τι αναφέρουν πληροφορίες της «Κ»

Πληροφορίες της «Καθημερινής» από τα ανώτερα δώματα της Εθνικής Φρουράς αναφέρουν το χρονικό που πιθανότατα επέφερε τη δόνηση στην Πάφο.

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια περιπολίας Αμερικανικά βομβαρδιστικά τύπου Β52 εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Λευκωσίας (προερχόμενα από την Αθήνα) και κατά την είσοδο τους σε Κυπριακό FIR απόλαυσαν της συνοδείας Βρετανικών μαχητικών αεροσκαφών των Βάσεων ακρωτηρίου (τύπου Eurofighter).

Τα Αμερικανικά αεροσκάφη ολοκλήρωσαν την πορεία τους περιπολώντας ουσιαστικά το νότιο μέρος του νησιού μας ενώ συνοδεύτηκαν για αποχώρηση ακολουθώντας την αντίθετη διαδρομή από τα Βρετανικά Eurofighter. Τα υπερηχητικά μαχητικά των Βάσεων κατά την επιστροφή τους πέταξαν πάνω από την Πάφο σε χαμηλό ύψος δημιουργώντας έντονο βουητό και κατ’επέκταση την αίσθηση δόνησης που ανησύχησε τους κάτοικους της Πάφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση