ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:25
 

«Περιβαλλοντικό έγκλημα» σε παραλία χελώνων στην Πάφο

Μπήκαν μπουλντόζες και ισοπέδωσαν την βλάστηση

Newsroom K

Έντονες αντιδράσεις ξεσήκωσαν οι ενέργειες «καθαρισμού» της βλάστησης που εκτεινόταν κατά μήκος του κόλπου Χρυσοχούς, στις περιοχές της Λίμνης και της Αργάκας, από το Τμήμα Δασών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», προτού λάβουν χώρα οι συγκεκριμένες ενέργειες, δεν εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις, καθώς η παραλία αποτελεί σταθμό για τις χελώνες που γεννούν τα αυγά τους. Παράλληλα, οι ακακίες (η κυρίως βλάστηση της περιοχής), προστάτευε τα χελωνάκια από το φως των διερχομένων οχημάτων και από τον δρόμο που περνά πίσω από την παραλία.

Το Κίνημα Οικολόγων, με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για μεγάλα συμφέροντα που έχουν σχέση με τουριστικό έργο που πρόκειται να ανεγερθεί στην περιοχή, ενώ προειδοποιεί ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε καταγγελία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Το Kίνημα Oικολόγων- Συνεργασία Πολιτών καταγγέλλει ως σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα την επέμβαση με μπουλντόζες σε προστατευόμενη παραλία στη λίμνη της Πόλης Χρυσοχούς.

Το περιστατικό αποτελεί επανάληψη προηγούμενων προσπαθειών για "καλλωπισμό" της παραλίας που μεσολαβεί μεταξύ του χώρου όπου σχεδιάζεται μεγάλο τουριστικό έργο με τη θάλασσα.

Σήμερα, όπως και πριν λίγα χρόνια, δημιουργούνται εύλογες υποψίες ότι αυτός ο βάναυσος "καθαρισμός" της βλάστησης στη παραλία ωοτοκίας των χελώνων γίνεται για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων που έχουν σχέση με το τουριστικό έργο.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών θα ζητήσουμε -όπως και πριν από λίγα χρόνια- να εγγραφεί και συζητηθεί άμεσα το θέμα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Δεν θα διστάσουμε εξάλλου να καταγγείλουμε αυτή την παραβίαση του κοινοτικού χώρου προστασίας της φύσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή: 24News 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Λευκωσία για πενταμερή: Η Τουρκία δεν φαίνεται πρόθυμη να συμμετέχει πριν της «εκλογές»

«"Η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμετάσχει σε μια πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό" - Κάποιος ...»
ΑΚΑ  |  10:09

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X