ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Περίπολα από Πάφο αστυνομεύουν την Πόλη Χρυσοχούς λόγω υποστελέχωσης

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για άμεση πολιτική παρέμβαση

ΚΥΠΕ

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή δήλωσε πως λόγω και της υποστελέχωσης του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς ήρθε σε επικοινωνία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Νίκο Τσαπή, ο οποίος μερίμνησε ώστε να στέλνονται σε καθημερινή βάση περίπολα για σκοπούς αστυνόμευσης του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Παπαχριστοφή παρατήρησε ωστόσο ότι η στελέχωση του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς είναι απαραίτητη, δηλώνοντας πως δεν μπορεί με το υπάρχον προσωπικό να αισθάνεται ο δημότης της Πόλης Χρυσοχούς ασφάλεια.
Επανέλαβε επίσης πως επί του θέματος έχει αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία ζητά την άμεση πολιτική παρέμβασή του για το θέμα της υποστελέχωσης του αστυνομικού σταθμού Πόλεως Χρυσοχούς.

Δυστυχώς, είπε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις για ενίσχυση του αστυνομικού σταθμού, παρατηρείται συνεχώς ολοένα και μεγαλύτερη υποστελέχωσή του, με αποτέλεσμα ο μειωμένος αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονται σε υπηρεσία, να αδυνατεί να ανταποκριθεί στα πολλαπλά καθήκοντα και στην αστυνόμευση ολόκληρου του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, αφού ο σταθμός είναι πρόσθετα επιφορτισμένος και με τη λειτουργία των κρατητηρίων.

Ως εκ τούτου, σημείωσε, απαιτείται άμεσα η επαρκής στελέχωσή του με ικανοποιητικό αριθμό αστυνομικών.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «η πολιτεία θα πρέπει να θέσει ως υψηλή προτεραιότητά της την ασφάλεια των πολιτών και να επενδύσει σε αυτήν, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της αξίας της ανθρώπινης ζωής και της διαβίωσης των πολιτών σε ένα ασφαλές περιβάλλον».

Ενδεικτικά, σημείωσε, δεν γίνεται με μια βάρδια τριών ατόμων να καλείται ο τοπικός αστυνομικός σταθμός να καλύψει την περιοχή του Δήμου και 30 κοινοτήτων, έχοντας υπό την ευθύνη του και τα αστυνομικά κρατητήρια. Νιώθουμε, συνέχισε, «πλήρη ανασφάλεια». Εξέφρασε τέλος την ελπίδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ανταποκριθεί, ώστε να στελεχωθεί σωστά ο αστυνομικός σταθμός Πόλης Χρυσοχούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση