ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Περισσότερους από 3.000 οδηγούς κατήγγειλε η Αστυνομία

Από την περασμένη Παρασκευή 13/05/2022 μέχρι και σήμερα 15/05/2022 το πρωί.

ΚΥΠΕ

Πέραν των 3.300 παραβάσεων τροχαίας διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων τροχαίας που έγιναν από μέλη της Αστυνομίας ανά το παγκύπριο, από την περασμένη Παρασκευή 13/05/2022 μέχρι και σήμερα 15/05/2022 το πρωί.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν σε ολόκληρη την Κύπρο, με στόχο τη μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, εντοπίστηκαν πέραν των 3,300 τροχαίων αδικημάτων για τα οποία έγιναν σχετικές καταγγελίες.

Η Αστυνομία σημειώνει ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορούσε αδικήματα, τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι για παράβαση του ορίου ταχύτητας, καταγγέλθηκαν 2.792 οδηγοί.

Επίσης, αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια των ελέγχων καταγγέλθηκαν 51 πρόσωπα για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, εντοπίστηκαν 40 πρόσωπα να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης, ενώ 10 οδηγοί εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρτικούς ελέγχους νάρκτοτεστ. Για μη χρήση ζώνης ασφαλείας καταγγέλθηκαν 24 πρόσωπα.

Αναφέρεται, επίσης, ότι έγιναν 28 καταγγελίες για παράλειψη συμμόρφωσης σε φωτεινούς σηματοδότες τροχαίας και 29 καταγγελίες για παράνομη στάθμευση. Οι υπόλοιπες καταγγελίες αφορούσαν άλλες τροχαίες παραβάσεις.

Η Αστυνομία επισημαίνει ότι οι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, με στόχο την πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων αλλά και την εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση