ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πιλλί: Μηδέν τα κρούσματα για 14 μέρες στην ε/κ πλευρά και μετά ν’ ανοίξουν τα οδοφράγματα

Σημείωσε ότι εδώ και 39 ημέρες δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό κρούσμα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην ε/κ πλευρά η πανδημία συνεχίζεται και εάν αυτό συμβαίνει μέχρι τις 8 Ιουνίου, τα οδοφράγματα δεν θα ανοίξουν, δήλωσε ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί λέγοντας ότι σκέφτονται την υγεία του «λαού» και εάν η κατάσταση στην ε/κ πλευρά είναι όπως σήμερα, «δεν είμαστε υπέρ της επαναλειτουργίας των οδοφραγμάτων. Εάν στην ε/κ πλευρά μηδενιστούν τα κρούσματα, όπως σε εμάς, και περάσουν 14 ημέρες, τότε θα τα ανοίξουμε».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Πιλλί προέβη σε δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή στον «Μπαϊράκ» όπου ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα. Πρέπει και στις δύο κοινότητες να υπάρχει ένα κοινό σημείο, μια κοινή κατάσταση, πρόσθεσε. Ερωτηθείς για το πότε θα αρχίσουν οι πτήσεις, ο κ. Πιλλί είπε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Όταν ξεκαθαρίσει, συνέχισε, θα θέσουν και τις προϋποθέσεις γι’ αυτό. Σημείωσε ωστόσο ότι όσοι «πολίτες» του ψευδοκράτους έρχονται από τον Ιούνιο στα κατεχόμενα θα είναι υποχρεωτικό να τηρούν την καραντίνα των 14 ημερών (σπίτι τους).

Ο κ. Πιλλί μίλησε για επιτυχία που ανήκει σε όλους, το γεγονός ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα ήταν τόσο λίγα και σημείωσε ότι εδώ και 39 ημέρες δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό κρούσμα. Συνέστησε όμως την χρήση μάσκας, την τήρηση της κοινωνικής απόστασης και των κανόνων υγιεινής.

Ανέφερε επίσης πως θα δώσουν σημασία στο να ενδυναμώσουν τις υποδομές ώστε να έχουν καλύτερες υπηρεσίες όταν χρειαστεί για τυχόν κρούσματα, προσθέτοντας ότι στη συμφωνία Τουρκίας – ψευδοκράτους που υπογράφθηκε χθες, περιλαμβάνεται η προετοιμασία των σχεδίων και ο θεμέλιος λίθος για ένα νέα γενικό νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία, 500 κλινών. Μέχρι να ολοκληρωθεί το καινούργιο, είπε, θα ενδυναμώσουν σε τεχνικό επίπεδο το υφιστάμενο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X