ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΟΕΔ: Δεν απαγορεύτηκε η είσοδος μαθητή λόγω safepass

Tην υπόθεση έχουν αναλάβει δικηγόροι

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Αναστάτωση προκλήθηκε με την είδηση ότι «κόπηκε» μαθητής από σχολείο στη Λάρνακα λόγω Safepass.

Μάλιστα, τόσο η διεύθυνση του σχολείου, όσο και η ΠΟΕΔ διαψεύδουν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ την υπόθεση έχουν αναλάβει δικηγόροι.

Πάντως, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα γεγονότα έχουν ως εξής. Στις 6 Δεκεμβρίου, ενημερώθηκε τηλεφωνικώς η Αστυνομία από τη διεύθυνση του εν λόγω σχολείου, ότι μητέρα παιδιού βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου και ισχυρίζεται ότι το παιδί της δεν μπορεί να κάνει rapid test λόγω άλλου προβλήματος υγείας.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Δύναμης όπου φαίνεται να συνομίλησαν με την μητέρα του παιδιού και μάλιστα η ίδια να συμβουλεύτηκε άλλο τρόπο εξέτασης για κορωνοϊό, όσον αφορά το παιδί της.

Την επόμενη ημέρα όμως και συγκεκριμένα στις 7 Δεκεμβρίου, η μητέρα επισκέφθηκε ξανά το σχολείο για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι η διεύθυνση δεν δέχεται το παιδί της, αν και δεν είχε διενεργήσει εξέταση για τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι, η μητέρα του παιδιού, σε παράπονο που εξέφρασε ανεπίσημα στις Αρχές, ανέφερε ότι η διεύθυνση του σχολείου, δεν άφησε το παιδί της να συμμετάσχει στην εθιμοτυπική φωτογράφιση των μαθητών, λόγω του Safepass και αυτό θεωρήθηκε από πλευράς της ως ψυχολογική πίεση προς το παιδί.

Από πλευράς του σχολείου, αυτό που λέχθηκε και στην Αστυνομία, είναι ότι τηρούνται οι πρόνοιες των πρωτοκόλλων των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, όπου αναφέρεται ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν στην κατοχή τους αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης για κορωνοϊό και να φέρουν μάσκες.

Στην Αστυνομία, μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη κατάθεση ή καταγγελία, για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης, ωστόσο, αν και εφόσον προχωρήσει, θα διερευνηθεί κατά πόσον υπάρχει το ενδεχόμενο παραβίασης των πρωτοκόλλων που αφορούν τον κορωνοϊό.

Το παιδάκι, σύμφωνα με την μητέρα του, αντιμετωπίζει κάποιο ρινικό πρόβλημα, γι’ αυτό και δεν μπορεί να υποβληθεί σε rapid test.

Η θέση της ΠΟΕΔ για την υπόθεση

Διαψεύδει η ΠΟΕΔ και η διευθύντρια του σχολείου τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα περί απαγόρευσης εισόδου σε 9χρονο σε σχολείο επειδή δεν κατείχε safepass.

Σε επικοινωνία μας, με τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΕΔ, κο. Απόστολο Σκουρουπάτη, μας αναφέρθηκε πως πρόκειται για fake news.

«Έχουμε προχωρήσει σε επιστολές μέσω του δικηγόρου μας, γιατί αφορά ψευδές δημοσίευμα που μάλιστα στοχοποιούσε τη διευθύντρια και το σχολείο. Κακώς και ψευδώς μένει εκτεθειμένο το σχολείο. Έχει εφαρμόσει το διάταγμα και δεν ισχύουν τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα», δήλωσε o Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ, κ. Απόστολος Σκουρουπάτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση