ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ποινές φυλάκισης σε δύο άτομα για υπόθεση ναρκωτικών στη Λευκωσία

Ο 29χρονος συνελήφθη κατά τον χρόνο που παρέδιδε στον 22χρονο, ποσότητα 329,9 γραμμαρίων κάνναβης την οποία προμηθεύτηκε αποκλειστικά για δική του χρήση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η εξαθλίωση των θυμάτων, αλλά και η απώλεια ζωών, κυρίως νέων ανθρώπων, επιβάλλει τη δραστική παρέμβαση και συμμετοχή της δικαιοσύνης στην καθολική προσπάθεια αναχαίτισης της σύγχρονης μάστιγας των ναρκωτικών, σημειώνει το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε απόφασή του με την οποία επέβαλε μέγιστη ποινή φυλάκισης εννέα ετών σε 29χρονο και εννέα μηνών σε 22χρονο για αδικήματα που αφορούν την κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο 29χρονος συνελήφθη κατά τον χρόνο που παρέδιδε στον 22χρονο, ποσότητα 329,9 γραμμαρίων κάνναβης την οποία προμηθεύτηκε αποκλειστικά για δική του χρήση.

Από έρευνες που ακολούθησαν, εντοπίστηκε στην κατοχή του 29χρονου και άλλη ποσότητα ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων κοκαΐνη βάρους 695,05 γραμμαρίων και 1.552,77 γραμμάρια κάνναβης.

Το Κακουργιοδικείο επεσήμανε, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, την σοβαρότητα των αδικημάτων, ιδιαιτέρα αυτών που διέπραξε ο 29χρονος και τα οποία αφορούν την κατοχή με σκοπό την προμήθεια σε τρίτα πρόσωπα.

Τονίστηκε η ανάγκη για επιβολή αυστηρών ποινών, αποτρεπτικού χαρακτήρα, ακριβώς λόγω των ολέθριων αποτελεσμάτων που ενέχει η εγκληματική αυτή συμπεριφορά.

Η αυστηρή μεταχείριση των παραβατών προβάλλει ως επιτακτική, δεδομένης της συχνότητας των υποθέσεων αυτής της μορφής που τίθενται ενώπιον των Δικαστηρίων και της ραγδαίας επιδείνωσης του φαινομένου της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, προστίθεται.

Σημειώνεται ότι η εξαθλίωση των θυμάτων, αλλά και η απώλεια ζωών, κυρίως νέων ανθρώπων, επιβάλλει τη δραστική παρέμβαση και συμμετοχή της δικαιοσύνης στην καθολική προσπάθεια αναχαίτισης της σύγχρονης μάστιγας των ναρκωτικών.

Το Κακουργιοδικείο αφού έλαβε υπόψη την παραδοχή των κατηγορουμένων, τις προσωπικές τους συνθήκες, καθώς και άλλους μετριαστικούς παράγοντες, επέβαλε στον 29χρονο ποινές φυλάκισης 9 ετών στην κατηγορία που αφορά την κατοχή κοκαΐνης 695,05 γραμμαρίων με σκοπό την προμήθεια, 5 ετών στην κατηγορία που αφορά την κατοχή κάνναβης από την οποία δεν είχε εξαχθεί η ρητίνη βάρους 1.552,77 γραμμαρίων με σκοπό την προμήθεια, 3,5 ετών στην κατηγορία που αφορά την προμήθεια 329,9 γραμμαρίων κάνναβης στον 22χρονο και 5 μηνών στην κατηγορία που αφορά κατοχή 0,39 γραμμαρίων κοκαΐνης και ίχνη μεθαμφεταμίνης.

Στον 22χρονο επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 μηνών στην κατηγορία που αφορά κατοχή 329,9 γραμμαρίων κάνναβης από την οποία δεν είχε εξαχθεί η ρητίνη.

Διατάχθηκε όπως οι πιο πάνω ποινές συντρέχουν. Τέλος, το Κακουργιοδικείο αποφάσισε ότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για αναστολή της ποινής φυλάκισης του 22χρονου η οποία διατάχθηκε να εκτελεστεί άμεσα, καταλήγει η ανακοίνωση του Κακουργιοδικείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X