ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ποινική δίωξη στελέχους της Ε.Φ για το θάνατο του 27χρονου Παναγιώτη

Ενώπιον Στρατιωτικού Δικαστηρίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αναφορικά με το θανάσιμο τραυματισμό του 27χρονου Δεκανέα ΣΥΟΠ, μετά από πτώση του από ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, τον περασμένο Ιούνιο, αποφασίστηκε η ποινική δίωξη εναντίον ενός στελέχους της Ε.Φ. για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Η υπόθεση αναμένεται να καταχωρηθεί ενώπιον του Στρατιωτικού Δικαστηρίου για να προχωρήσει σε εκδίκαση.

Ο 27χρονος καταδρομέας - ΣΥΟΠ, Παναγιώτης Γιαννιού, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης της Εθνικής Φρουράς στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας, την Δευτέρα (27/6/2022).

Θυμίζουμε ότι το κατώφλι του ΤΑΕ Πάφου, πέρασαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην προγραμματισμένη άσκηση δίδοντας κατάθεση. Συγκεκριμένα καταθέσεις έδωσαν όλοι οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου, οι οποίοι είναι οι πιλότοι και οι στρατιώτες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής ο θάνατος του Παναγιώτη Γιαννιού, προήλθε από βαρύτατη κάκωση κεντρικού νευρικού συστήματος, συνεπεία κατάγματος σπονδυλικής στήλης λόγω πτώσης από ύψος ενώ οι προκαταρκτικές έρευνες, έδειξαν πως ο 27χρονος καταδρομέας δεν έπεσε από το προβλεπόμενο ύψος, το οποίο προνοεί η συγκεκριμένη άσκηση.

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα προγραμματισμένου διαφημιστικού σποτ που είχε την έγκριση του Υπουργείου Άμυνας και σκοπό είχε την προώθηση του κοινωνικού έργου των καταδρομικών δυνάμεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση