ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέες διαμαρτυρίες για τα μέτρα - Έκλεισαν τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς

Στο σημείο η Αστυνομία

ΚΥΠΕ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για μη εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού πραγματοποίησαν στη Λάρνακα το απόγευμα πολίτες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιας κρατώντας πανό, και φωνάζοντας συνθήματα.

Οι διαμαρτυρόμενοι απέκοψαν για 3 ώρες την κυκλοφορία, προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα στην περιοχή, με την Τροχαία να κλείνει τον δρόμο.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και τους οδηγούς που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι για αρκετές ώρες εντός των οχημάτων τους. Ορισμένοι εξ αυτών θα μετέβαιναν στο νοσοκομείο και άλλοι στο αεροδρόμιο.

Πολίτες εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την ταλαιπωρία. Η ώρα 6 το απόγευμα η Τροχαία έδωσε στην κυκλοφορία τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς.

Αριθμός διαμαρτυρομένων παρέμεινε στον χώρο με κάποιους να ανάβουν φωτοβολίδες, ενώ στην περιοχή βρισκόταν αστυνομική δύναμη. 

Διαμαρτυρία και στην Πάφο

Με πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως “Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας “ και “Η μάσκα στα παιδιά μας αποτελεί παιδική κακομεταχείριση” γονείς εξέφρασαν το απόγευμα στην Πάφο τη διαμαρτυρία τους για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που αφορούν τους μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Η διαδήλωση που ήταν αυθόρμητη, σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους γονείς, σκοπό έχει να ανατρέψει τις αποφάσεις που επηρεάζουν τα παιδιά – μαθητές των δημοτικών και την επιβολή της χρήσης προστατευτικής μάσκας από αυτά.

Γονείς χαρακτήρισαν παράνομα τα μέτρα που πάρθηκαν, προσθέτοντας πως αυτά καταπατούν κάθε δικαίωμα ελευθερίας των μικρών παιδιών. Κάλεσαν το κράτος να αναθεωρήσει την απόφαση του.

Η συγκέντρωση των διαμαρτυρόμενων γονιών ξεκίνησε έξω από το Δημαρχείο της Πάφου. Στην συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι πορεύθηκαν προς την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου.

Κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας υπήρχε και διακριτική παρουσία της Αστυνομίας. 

Βίντεο από την εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πάφο

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση