ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πόρτα σε οικογένειες, την πληρώνει ξανά η εστίαση - Απαράδεκτα τα μέτρα φωνάζει ο ΠΑΣΙΚΑ

«Μας χρησιμοποιούν για να επιβάλουν τον εμβολιασμό ενώ οι ίδιοι απέτυχαν»

Του Ανδρέα Κόκκινου

Έντονες είναι οι πρώτες αντιδράσεις που προέρχονται από τους άμεσα επηρεαζόμενους των εξαγγελθέντων (Τετάρτη 24/11) μέτρων που αφορούν την καταπολέμηση της διασποράς του ιού και ανακοινώθηκαν χθες, αμέσως μετά τη λύση της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το «ξεσκαρτάρισμα» εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, με το μπλόκο των δεύτερων από σωρεία χώρων και υποστατικών έχει προκαλέσει την αγανάκτηση με τον ΠΑΣΙΚΑ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής) να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κάνοντας λόγο για στοχοποίηση, παρεμβάσεις και κοινωνικό αποκλεισμό.

Ο Φάνος Λεβέντης, μίλησε στην «Κ» παραθέτοντας τις αντιδράσεις αλλά και τους προβληματισμούς του σε σχέση με τα όσα αποφασίστηκαν.

Παρεμβάσεις τελευταίας στιγμής

Η είδηση για αποκλεισμό των ανεμβολίαστων (από τις 15 Δεκεμβρίου) έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στις τάξεις των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής. Όπως ανέφερε ο κύριος Λεβέντης μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν υπήρχε καμία σύσταση από πλευράς της επιδημιολογικής ομάδας, που να δικαιολογεί μια τέτοια απόφαση κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής. Μάλιστα, στάθηκε ιδιαίτερα στην απουσία διαβούλευσης από πλευράς Κυβέρνησης τονίζοντας πως για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα θα ανέμενε κανείς επικοινωνία μεταξύ αρμοδίων και επηρεαζόμενων.

«Πόρτα» σε οικογένειες

Απαράδεκτη θεώρησε ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ την απόφαση στην ολότητά της δίνοντας όμως ιδιαίτερη έμφαση στην πρόνοια για άτομα άνω των 12 ετών που θα πρέπει πλέον να εμβολιάζονται για να μπορούν να εισέλθουν σε χώρους εστίασης και διασκέδασης. «Είναι πάρα πολύ υψηλό το ποσοστό των ανεμβολίαστων σε αυτές τις ηλικίες και αυτό το γνωρίζουν άπαντες. Με αυτή την απόφαση ουσιαστικά αποκλείονται οι οικογένειες από πάρα πολλούς χώρους ενώ υπάρχουν επιχειρήσεις και υποστατικά που βασίζονται σε αυτό το κοινό και ωθούνται στο να βάλουν «λουκέτο». Δεν έκρυψε επίσης την εντύπωση που του προκάλεσε η απόφαση του Υπουργικού αναφέροντας πως «Είχε δοθεί παλαιότερα η δυνατότητα σε επιχειρήσεις να δηλωθούν ως covid-free (δηλαδή να λειτουργούν υποδεχόμενοι μόνο εμβολιασμένους). Μάλιστα για να πειστούν οι μαγαζάτορες είχαν ανακοινωθεί προνόμια (αύξηση μέγιστου αριθμού ατόμων που μπορούν να φιλοξενηθούν, μικρότερες αποστάσεις, χορός, λειτουργία μπαρ). Τώρα έρχονται να εξισώσουν όλους τους χώρους, χωρίς μάλιστα να απολαμβάνουν τα προνόμια που δίνονταν.»

Στοχοποίηση, οξύμωρο της κατάστασης και «η Κυβέρνηση απέτυχε»

«Τα μέτρα είναι απαράδεκτα» πρόσθεσε ο Φάνος Λεβέντης. «Από τη στιγμή που θεωρείται ότι υπάρχει τόσο υψηλή προστασία μεταξύ των εμβολιασμένων, όλα τα μέτρα και περιορισμοί θα έπρεπε να αρθούν με την χρησιμοποίηση του CovScan» συνέχισε, λέγοντας πως «Γίναμε το όχημα που χρησιμοποιεί η Πολιτεία για να επιβάλει τον εμβολιασμό, την ώρα που η ίδια απέτυχε να πείσει το κοινό και αυτό μάλιστα γίνεται με άγαρμπο τρόπο». Εν συνεχεία αναφέρθηκε σε οξύμωρα και παράλογα που προκύπτουν λέγοντας «Ένας υπάλληλος σε καφετέρια, εστιατόριο ή μπαρ μπορεί να εργάζεται κανονικά για 8-10 ώρες σε αυτό τον χώρο, όμως ο ίδιος δε μπορεί να πάει σαν θαμώνας για καφέ ή ποτό στον ίδιο ή άλλο χώρο;». Η κατάσταση μάλιστα θυμίζει την προ μηνών έξαρση όταν με τους τόσους περιορισμούς ‘άνθιζαν’ τα ιδιωτικά πάρτυ σε οικίες και επαύλεις, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρξει ο παραμικρός έλεγχος. Καταληκτικά ο ΓΓ του ΠΑΣΙΚΑ τόνισε πως υπάρχει ακόμη χρόνος για αναθεώρηση των αποφάσεων και θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ακόμη και για απευθείας συνάντηση με τον ΠτΔ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Κόκκινου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση