ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πότε αλλάζει η ώρα - Τι είχε συμφωνηθεί το 2019

Αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια σηματοδοτώντας την έναρξη του χειμερινού ωραρίου

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Παρά τον χαμό που επικράτησε με φόντο την αλλαγή της ώρας, τελικά θα γυρίσουμε και φέτος του δείκτες του ρολογιού μας μια ώρα πίσω. Να υπενθυμίσουμε ότι αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια σηματοδοτώντας την έναρξη του χειμερινού ωραρίου.

Αν και τον Μάρτιο του 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ψηφίσει υπέρ της κατάργησης των εποχικών αλλαγών της ώρας θέτοντας, μάλιστα ως καταληκτική ημερομηνία το 2021, ωστόσο, οι διαφωνίες που υπήρξαν στην ΕΕ είχαν ως αποτέλεσμα το «πάγωμα» οριστικών αποφάσεων.

Έτσι λοιπόν την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη (31/10) η αλλαγή της ώρας θα γίνει κανονικά αφού καλούμαστε να γυρίσουμε τους δείκτες του ρολογιού μας μια ώρα πίσω και συγκεκριμένα από τις 04.00 στις 03.00.

Τι είχε συμφωνηθεί το 2019

Στις 26 Μαρτίου 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε εγκρίνει την πρόταση της Επιτροπής να σταματήσει η πρακτική της αλλαγής ώρας. Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της κατάργησης της με συντριπτική διαφορά (410 έναντι 192).

Ωστόσο, η συμφωνημένη αυτή πρόταση δεν έχει αποκτήσει νομική ισχύ, διότι αναμένεται η οριστικοποίησή της από το Συμβούλιο της ΕΕ. Να σημειωθεί ότι οι διαφωνίες μεταξύ των κρατών, για τη διατήρηση της χειμερινής ή της θερινής ώρας, παρακωλύουν τη διαδικασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση