ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πότε απαντά στις κατηγορίες ο χάκερ - Άφαντη η σορός του Περικλέους

Ελεύθερη υπό όρους η μητέρα του βασικού υπόπτου

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης (06/06) ο 24χρονος χάκερ, ο 71χρονος θείος του και η 59χρονη μητέρα του σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του Άγγελου Περικλέους.

Η σημερινή διαδικασία ήταν προγραμματισμένη για απάντηση των κατηγοριών με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι τρεις κατηγορούμενοι, ωστόσο οι δικηγόροι τους αιτήθηκαν νέα ημερομηνία, αφού σύμφωνα με τους ιδίους ακόμη λαμβάνουν μαρτυρικό υλικό το οποίο όπως δήλωσαν είναι ογκωδέστατο και οι πελάτες τους δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν.

Η Κατηγορούσα Αρχή μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει εντοπιστεί η σορός του 31χρονου Άγγελου Περικλέους όπως και άλλα τεκμήρια που αφορούν την υπόθεση.

Η υπόθεση ορίστηκε για τις 10 Ιουλίου στις 09:00 το πρωί όταν οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να απαντήσουν στις κατηγορίες.

Το δικαστήριο διέταξε όπως παραμείνουν υπό κράτηση τόσο ο χάκερ όσο και ο θείος του ενώ παραμένει ελεύθερη υπό όρους η 59χρονη μητέρα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο νούμερο ένα ύποπτος είναι: φόνος εκ προμελέτης, συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απαγωγή με σκοπό τον φόνο, εμπρησμό οχήματος, την παράνομη κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών (σφαιρών) και πυροβόλου όπλου. Όσον αφορά την μητέρα του, είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος και ο 71χρονος με τις κατηγορίες της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και εμπρησμούς οχήματος.

«Μην γυρεύετε τον Άγγελο, εν κομματούθκια»

Σύμφωνα με τα όσα είχαν ακουστεί σε προηγούμενη δικαστική διαδικασία, ο 24χρονος μετέβη το πρωί της 21ης Απριλίου στην οικία του 71χρονου θείου του λέγοντάς του ότι διέπραξε το φόνο και ζητώντας του να καταστρέψουν μαζί το όχημα όπως και έγινε.

Οι δύο τους πήγαν με διαφορετικά οχήματα στο πεδίο βολής Παλαιομέτοχου (σ.σ κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη διαδρομή που είχαν ακολουθήσει προς το πεδίο βολής), ενώ ο χάκερ είχε πάρει μαζί του δύο μπιτόνια τα οποία ο θείος του γέμισε από πρατήριο βενζίνη κατά την διαδρομή.

Αφότου έφτασαν στο πεδίο βολής ο χάκερ, σύμφωνα με τα γεγονότα, πυρπόλησε το όχημα του Περικλέους. Σημειώνεται πως στο σημείο μαζί με τον χάκερ και το θείο, ήταν και ο 38χρονος (συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος).

Εν συνεχεία ο 24χρονος πήγε στο διαμέρισμα του θείου (σ.σ. στο ίδιο μένει και η μητέρα), έκανε μπάνιο, άλλαξε ρούχα και έφυγε ενώ μετά επέστρεψε με ένα παγούρι πετρέλαιο και έκανε μπάνιο με αυτό για να φύγει η πυρίτιδα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 71χρονου, ο χάκερ έκαψε τα ρούχα και τα παπούτσια σε περιοχή της Λευκωσίας. Ο 71χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς πού πέταξαν τα κλειδιά του οχήματος που έκαψαν. «Μην γυρεύετε τον Άγγελο, εν κομματούθκια, είπε ο θείος του χαρακτηριστικά κατά τη μεταφορά του στο Αρχηγείο αστυνομίας.

Γνώριζε ο θείος ότι θα σκότωνε τον Άγγελο - Ήξερε και η μητέρα

Ο θείος, γνώριζε από προηγούμενες μέρες ότι ο χάκερ θα σκότωνε τον Περικλέους, αφού σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε, ο 24χρονος του είπε ότι είχε σκάψει λάκκο. Όπως ακούστηκε στη δικαστική αίθουσα ο χάκερ είπε στο θείο του ότι θα σκότωνε τον Περικλέους γιατί αυτός του έκλεψε λεφτά και ένα ρολόι.

Όσον αφορά την μητέρα, σύμφωνα με μαρτυρία, στις 21/4 και ενώ γνώριζε για την υπόθεση παρείχε βοήθεια στον βασικό ύποπτο και γιο της, παραλαμβάνοντας ρούχα με αίμα, φυλάγοντάς τα και παραδίδοντάς του στην συνέχεια.

Σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή, έδωσε ψευδή κατάθεση ότι στις 20/04 προς 21/04 αυτός κοιμήθηκε στο σπίτι τους στη Λευκωσία. Η μητέρα φαίνεται να έκρυψε φορητό υπολογιστή τον οποίο ο γιος της σύμφωνα με την κατάθεση του θείου της τον έδωσε λέγοντάς της να τον εξαφανίσει για να μην τον βρει η Αστυνομία.

Σοκάρει η γραπτή κατάθεση του 71χρονου

Ο 71χρονος θείος του χάκερ ανέφερε ότι ο 24χρονος σκότωσε τον Περικλεούς, τον έκοψε κομματάκια και στη συνέχεια τον έθαψε σε λάκκο που έσκαψε τις προηγούμενες μέρες, ενώ ανέφερε πως είχαν μετάβει στην περιοχή και κατέστρεψαν τα ρούχα τα οποία φόραγε ο νούμερο ένα ύποπτος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση