ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πότε και πού θα ενεργοποιηθούν οι νέες κάμερες - Η αλλαγή στα εξώδικα

Με sms ή email θα λαμβάνουν τα πρόστιμα οι πολίτες

Της Ιωάννας Κυριάκου

Σε λειτουργία αναμένεται να τεθούν τον Μάρτη οι νέες κάμερες τροχαίας σε Λευκωσία και Λεμεσό, ενώ θα προωθηθεί στη Βουλή και τροποποίηση του νόμου για αποστολή των προστίμων στα κινητά τηλέφωνα ή στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των πολιτών.

Μιλώντας στην «Κ» ο Βοηθός Υπεύθυνος του Τμήματος Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Χάρης Ευρυπίδου, ανέφερε ότι στις 6 Μαρτίου θα ενεργοποιηθούν οι κάμερες τροχαίας που βρίσκονται στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στις διασταυρώσεις Λεωφόρου Λεμεσού με Αρμενίας και Προδρόμου με Γρίβα Διγενή. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω κάμερες βρίσκονται σε λειτουργία αλλά δοκιμαστικά. Ταυτόχρονα θα λειτουργήσουν ακόμη τέσσερις κινητές κάμερες.    

Το δεκαπενθήμερο μετά τις 6 Μαρτίου θα τεθούν σε λειτουργία δύο κάμερες στη Λεμεσό, στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου - Νίκου Παττίχη και στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με Λεωφόρο Αγίας Ζώνης, όπως επίσης και τέσσερις κινητές κάμερες. Προς τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου θα τεθούν σε λειτουργία άλλες δύο κάμερες στη Λευκωσία, στη Λεωφόρο Στροβόλου με Μαχαιρά και στη Λεωφόρο Μακαρίου με Σπύρου Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής θα προωθηθεί τροποποίηση του νόμου για να ενημερώνονται οι πολίτες με sms ή με email για τα εξώδικα που θα λαμβάνουν από τις κάμερες τροχαίας. Ο κ. Ευρυπίδου ξεκαθάρισε πως οι πολίτες θα μπορούν να απαντούν ηλεκτρονικά μπαίνοντας στην πλατφόρμα που ήδη υπάρχει και θα μπορούν να βλέπουν την παράβαση που αφορά το αυτοκίνητό τους, να καταχωρούν κάποια στοιχεία ή να ενημερώνουν αν οδηγούσε κάποιος άλλος το όχημα και να μην χρειάζεται να στείλουν επιστολή, σημειώνοντας πως στόχος είναι να διευκολυνθεί η διαδικασία.    

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ιωάννας Κυριάκου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση