ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

ΚΥΠΕ

Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθείς καιρικές συνθήκες θα επηρεάζουν την περιοχή μέχρι την Τρίτη, ενώ σήμερα θα επικρατεί και ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα.

Σήμερα, αρχικά θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις στο δυτικό μισό του νησιού με μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ σταδιακά θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές ανατολικότερα, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, παρόλο που αρχικά σε περιοχές του εσωτερικού θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Σταδιακά στα νότια και στα ανατολικά παράλια θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά στα νότια το απόγευμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε δυτικές και βόρειες περιοχές, με τα φαινόμενα να εξασθενούν αργότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά μέτριοι και τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, ωστόσο σταδιακά θα εξασθενήσουν σε ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, οι νεφώσεις σταδιακά θα πυκνώσουν και θα πέσουν τοπικές βροχές και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στις καταιγίδες ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Η θερμοκρασία παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα.

Την Τρίτη, οι νεφώσεις σταδιακά θα πυκνώσουν και θα πέσουν τοπικές βροχές και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στις καταιγίδες ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τετάρτη, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση