ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πούλησαν το μπρούντζινο γλυπτό αξίας 10.000 για 85 ευρώ

Καταζητούνται ακόμη δύο πρόσωπα

ΚΥΠΕ

Πούλησαν το μπρούντζινο γλυπτό αξίας 10.000 ευρώ για 85 ευρώ, ως μέταλλο, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους πως σχετικά με την υπόθεση της κλοπής του μπρούντζινου αγαλματιδίου που διαπράχτηκε τα ξημερώματα στις 27.1.23, η αξία του οποίου ανέρχεται στις 10.000 ευρώ, έχουν συλληφθεί τρία πρόσωπα, ηλικίας 55, 37 και 24 ετών, τα οποία τελούν υπό κράτηση με διάταγμα του Δικαστηρίου, το οποίο ισχύει μέχρι τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφερε, καταζητούνται ακόμη δύο πρόσωπα, μια γυναίκα ηλικίας 43 ετών και έναν άντρα 50 χρόνων και αναμένεται να συλληφθούν.

Όπως σημείωσε ο κ. Νικολάου, το απόγευμα της Πέμπτης λήφθηκε πληροφορία ότι τεμάχια του αγαλματιδίου βρίσκονταν σε απόμερη περιοχή της Τρεμιθούσας με πυκνή βλάστηση. Άρχισαν οι έρευνες από το βράδυ της Πέμπτης, συνεχίστηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας και τελικά το πρωί γύρω στις 5, εντοπίστηκε το πρώτο τεμάχιο.

Συνολικά έχουν εντοπιστεί τέσσερα τεμάχια του αγαλματιδίου και συνεχίζονται οι έρευνες για να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα.

Η υπόθεση που διερευνάται αφορά, συνέχισε, τα αδικήματα της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, κλοπής, κακόβουλης ζημιάς, διότι έχει διαπιστωθεί ότι το αγαλματίδιο έχει καταστραφεί, καθώς και το αδίκημα της κλεπταποδοχής.

Όπως ανέφερε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, φαίνεται ότι τέσσερις απ’ αυτούς το είχαν πουλήσει στον 24χρονο έναντι της τιμής των 85 ευρώ που αφορά την αξία του ως μέταλλο και όχι ως γλυπτό.

Στην συνέχεια φαίνεται να παραλήφθηκε πίσω από τους υπόλοιπους και αναζητούνται και τα υπόλοιπα τεμάχια καθώς εντοπίστηκαν μόνο τέσσερα τεμάχια που είναι ένας μέρος του αγαλματιδίου, κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση