ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πραγματοποιήθηκε η περιφορά των επιταφίων στον Δήμο Πάφου

Η έκκληση του Δήμου Πάφου

ΚΥΠΕ

Με σεμνή μεγαλοπρέπεια, σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών και την Ελληνορθόδοξη παράδοση, εορτάζεται και φέτος το Άγιον Πάσχα, στην πόλη της Πάφου.

Με βασικό στόχο, την ανάδειξη αυτού του πνεύματος, η Ιερά Μητρόπολις Πάφου, ο Δήμος Πάφου, το 8ο Σύνταγμα Πεζικού της Εθνικής Φρουράς, η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, η Οργάνωση Νεολαίας «Σταυραετοί» ανέλαβαν και φέτος την οργάνωση των θρησκευτικών Τελετών της Μεγάλης Παρασκευής και του Μεγάλου Σαββάτου, στην πόλη της Πάφου.

Χθες πραγματοποιήθκε η καθιερωμένη τελετή της περιφοράς του Επιταφίου στην παρουσία πλήθος κόσμου ντόπιων και ξένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ. Πάφου, η περιφορά του Επιταφίου του Καθεδρικού Ναού Αγίου Θεοδώρου άρχισε γύρω στις 9.30 μ.μ. το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ακολούθως την διαδρομή των οδών Αγίου Θεοδώρου – Πλατεία Κωστή Παλαμά – Οδός 25ης Μαρτίου – Πλατεία Διονυσίου Σολωμού – Λεωφόρος Γρίβα Διγενή – Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, όπου συναντήθηκε με την Πομπή του Επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίου Κενδέα.

Για την περιφορά, σχηματίστηκε η καθιερωμένη πομπή, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και των επισήμων. Προηγήθηκε της πορείας η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου και συνόδευσε άγημα της Εθνικής Φρουράς, η Οργάνωση Νεολαίας «Σταυραετοί ».

Στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, τοποθετήθηκε ο Επιτάφιος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Θεοδώρου και του Αγίου Κενδέα και ψάλθηκε , από εξέδρα, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πάφου Γεωργίου. Ξεχωριστό τόνο, στην όλη τελετή έδωσε η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Πάφου, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Σωτήρη Καραγιώργη, που έψαλε τον Επιτάφιο Θρήνο.

Μετά το πέρας της τελετής ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος και ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ευχήθηκαν χρόνια πολλά και υγεία σε όλον τον κόσμο.

Εξάλλου τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, θα πραγματοποιηθεί η Ακολουθία της Ανάστασης, στους Ιερούς Ναούς της Πάφου.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμος Πάφου, απευθύνει έκκληση προς το κοινό και ιδιαίτερα προς τους νέους να μην χρησιμοποιούν κροτίδες και άλλα απαγορευμένα πυροτεχνικά είδη, που μπορούν να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και την αρτιμέλειά τους.

Ο Δήμος Πάφου, εύχεται στους δημότες του και σ’ όλο τον Κυπριακό Ελληνισμό «Καλό Πάσχα» και η Ανάσταση του Χριστού να ενδυναμώσει τον Αγώνα μας για δικαίωση, απελευθέρωση και οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα.

Eξάλλου πλούσιο και ποικίλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων κατάρτισε ο Δήμος Γεροσκήπου για να γιορτάσει το Πάσχα μαζί με τους δημότες του, αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Πάσχα 2022 στη Γεροσκήπου», που ξεκίνησε χτες Μεγάλη Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί στις 26 Απριλίου, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, πασχαλινά παιχνίδια, αθλητικούς διαγωνισμούς, σε συνδυασμό πάντα με τα παραδοσιακά έθιμα του Πάσχα.

Ο Δήμος Γεροσκήπου καλεί τους κατοίκους της Γεροσκήπου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, όπως στηρίξουν τις Πασχαλινές Εκδηλώσεις, τόσο με την ενεργό συμμετοχή τους στις διάφορες διοργανώσεις, όσο και με την παρουσία τους σε αυτές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Πάφος  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση