ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πράσινο φως στο νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις των Δήμων

«Όχι» της Ένωσης Δήμων στην διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων αποφάσισε ότι δεν θα διεξαχθούν τοπικά δημοψηφίσματα για τις συνενώσεις και συγχωνεύσεις Δήμων, ενώ ενέκρινε το προσχέδιο του νόμου που τροποποιεί τον περί Δήμων νόμο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, στη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε επί του περί Δήμων τροποποιητικού νόμου, η συντριπτική πλειοψηφία με 77 ψήφους υπέρ και δύο αποχές έκανε αποδεκτό το προσχέδιο της νομοθεσίας.

«Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης έχουν εγκρίνει τις γενικές πρόνοιες της νομοθεσίας, όπως τις έχουμε διαμορφώσει σε διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Εσωτερικών», είπε ο κ. Βύρας.

Στη δεύτερη ψηφοφορία για το κατά πόσον η τελική έγκριση των συγχωνεύσεων ή συνενώσεων Δήμων θα δοθεί μέσω τοπικών δημοψηφισμάτων, η Γενική Συνέλευση με 50 ψήφους εναντίον και 25 ψήφους απεφάνθη ότι δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων.

Αναμένεται ο Υπουργός Εσωτερικών να ανακοινώσει την εισήγηση της κυβέρνησης για το ποιοι Δήμοι θα συγχωνευθούν/συνενωθούν, δήλωσε ο Ανδρέας Βύρας


Δηλαδή οι αποφάσεις για συνενώσεις να εκτελεστούν αμέσως, ανέφερε ο κ. Βύρας.

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα, ο κ. Βύρας είπε πως το προσχέδιο της νομοθεσίας για την τροποποίηση του περί Δήμων νόμου βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.

Πρόσθεσε πως αναμένεται ο Υπουργός Εσωτερικών να ανακοινώσει την εισήγηση της κυβέρνησης για το ποιοι Δήμοι θα συγχωνευθούν/συνενωθούν και ακολούθως το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο νομοσχέδιο, που αφορά τα επαρχιακά συμπλέγματα, (σκύβαλα, αποχετεύσεις και υδατοπρομήθεια) βρίσκεται ενώπιον της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X