ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρεμιέρα σήμερα για το CY-Alert

Πότε ξεκινούν τα δοκιμαστικά μηνύματα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών τίθεται από σήμερα, 2 Ιουνίου 2026, το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης του Πληθυσμού - CY-Alert, το οποίο ενισχύει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμόδιων Αρχών σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης και καταστροφών και αναβαθμίζει το επίπεδο ενημέρωσης και προστασίας των πολιτών σε περιπτώσεις κινδύνου.

Το CY-Alert παρέχει τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης των πολιτών που βρίσκονται σε περιοχές κινδύνου μέσω αποστολής ειδοποιήσεων στα κινητά τους τηλέφωνα, με σαφείς οδηγίες προστασίας και αντίδρασης.

Οι ειδοποιήσεις αποστέλλονται σε πραγματικό χρόνο σε όλες τις συμβατές κινητές συσκευές που βρίσκονται εντός της επηρεαζόμενης περιοχής, ανεξαρτήτως παρόχου κινητής τηλεφωνίας ή χώρας προέλευσης της κάρτας SIM. Η λήψη των μηνυμάτων δεν προϋποθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο ή ενεργοποίηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, ενώ συνοδεύεται από χαρακτηριστικό προειδοποιητικό ήχο και έντονη δόνηση.

Η λειτουργία του Συστήματος αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας της χώρας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο, κατά την οποία οι φυσικές καταστροφές, οι πυρκαγιές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα καθιστούν αναγκαία την άμεση και έγκυρη ενημέρωση του πληθυσμού.

Υπενθυμίζεται ότι, για σκοπούς επιβεβαίωσης της λειτουργικότητας του Συστήματος σε πραγματικές συνθήκες, εντός Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές ασκήσεις αποστολής ειδοποιήσεων σε επιλεγμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των δοκιμαστικών αποστολών ειδοποιήσεων έχει ως ακολούθως:

  • Τρίτη, 2 Ιουνίου 2026, μεταξύ των ωρών 11:00-12:00: Κοινότητες Πισσουρίου και Μονιάτη.
  • Τρίτη, 2 Ιουνίου 2026, μεταξύ των ωρών 16:00-17:00: Κοινότητα Ψευδά.
  • Κυριακή, 7 Ιουνίου 2026, μεταξύ των ωρών 10:00-11:00: Κοινότητες Αργάκας, Αυγόρου και Οράς.
  • Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2026, μεταξύ των ωρών 16:00-17:00: Κοινότητες Φοινιού και Καλοπαναγιώτη.
  • Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2026, μεταξύ των ωρών 15:00-16:00: Παγκύπρια ειδοποίηση για ελλείπον πρόσωπο.

 Η έναρξη λειτουργίας του CY-Alert εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των δράσεων της Κυβέρνησης για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της χώρας απέναντι σε κρίσεις και κινδύνους, με έμφαση στην πρόληψη, την ετοιμότητα και την αποτελεσματική προστασία των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X

Μπες στο μυαλό των
αγαπημένων σου αρθρογράφων

Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο τη στιγμή που δημοσιεύεται.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Απόκτησε συνδρομή με €50 τον χρόνο για πρόσβαση στην έντυπη έκδοση.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ