ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:30
 

Πρόεδρος Ανωτάτου: Να εκδικάζονται μόνο επείγουσες υποθέσεις

Ο κ. Νικολάτος ανέφερε μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε διαφοροποίηση ως προς τα μέτρα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η εκδίκαση υποθέσεων από τα δικαστήρια, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, έχει ανασταλεί προσωρινά μέχρι και τις 30 Απριλίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος.

Ο κ. Νικολάτος ανέφερε μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε διαφοροποίηση ως προς τα μέτρα που ανακοίνωσε το Ανώτατο στις 16 Μαρτίου αναφορικά με τη λειτουργία των δικαστηρίων.

Ανέφερε ότι τα δικαστήρια λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό και εκδικάζουν μόνο τις επείγουσες υποθέσεις, τηρώντας όλες τις οδηγίες και τα διατάγματα της Κυβέρνησης για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του ιού και για προστασία της δημόσιας υγείας.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι οι υποθέσεις που αναβάλλονται επαναπρογραμματίζονται σε νέες ημερομηνίες από τα πρωτοκολλητεία των δικαστηρίων και ενημερώνονται οι διάδικοι για τις νέες δικασίμους.

Ανέφερε, τέλος, ότι το Ανώτατο θα επεναξετάσει, αν χρειαστεί, τα μέτρα που εφαρμόζονται στα δικαστήρια ανάλογα και με τις εξελίξεις με την πανδημία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ανώτατο στις 16 Μαρτίου, «η δικαιοσύνη πρέπει και θα συνεχίσει να λειτουργεί ως μία από τις συντεταγμένες εξουσίες της Πολιτείας και ως σημαντικός πυλώνας κράτους δικαίου».

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στις επείγουσες υποθέσεις που συνεχίζουν να εκδικάζονται είναι και οι υποθέσεις που αφορούν τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και τα σχετικά Διατάγματα τα οποία έχουν εκδοθεί από τον Υπουργό Υγείας.

Εξαιρείται επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η έκδοση αποφάσεων σε όλες τις βαθμίδες και διαδικασίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Είναι βραβευμένη και πιστοποιημένη διεθνώς και πληροί τις βασικές απαιτήσεις όλων των σχετικών Ευρωπαϊκών Οδηγιών Ιατρικών Συσκευών.

My Digital Doctor: Η νέα εφαρμογή ελέγχου ιατρικών συμπτωμάτων με τεχνολογία Artificial Intelligence ειδικά για το πελατολόγιο της Universal Life!

H εφαρμογή είναι η πρώτη που επικυρώθηκε επιστημονικά και παρουσίασε 91% ακρίβεια στην αξιολόγηση ιατρικών συμπτωμάτων σύμφωνα ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΥΓΕΙΑ
Την Πέµπτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις.

Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά, θα παρατηρούνται παροδικά ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X