ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:28
 

Πρόεδρος της ΑΗΚ: Θα καλέσουμε τις συντεχνίες για διάλογο

Η κ. Γιολίτη εξήγησε ότι έχουν καταχωρηθεί ιδιωτικές ποινικές εναντίον εκάστου μέλους του ΔΣ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ΑΗΚ θα καλέσει σε διάλογο τις συντεχνίες των εργαζομένων για αποφόρτιση του κλίματος, αλλά θα πρέπει να αποσυρθούν οι ιδιωτικές ποινικές αγωγές κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, Έμιλυ Γιολίτη.
 
«Θα καλέσουμε τις συντεχνίες για συνάντηση» δήλωσε στο ΚΥΠΕ η κ. Γιολίτη, προσθέτοντας πως το ΔΣ είναι θετικό στο να υπάρξει μια αποφόρτιση του κλίματος.

Λέγοντας πως οι θέσεις του ΔΣ έχουν ήδη μεταφερθεί στις συντεχνίες και πως δεν άλλαξε κάτι, η κ. Γιολίτη σημείωσε πως «βεβαίως εμείς θέλουμε οι συντεχνίες να δείξουν μια καλή θέληση».

«Εμείς θα τους καλέσουμε ξανά σε διάλογο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι δεν εύκολο να μιλά κάποιος με ποινικό αντίδικο», είπε.
 
Η κ. Γιολίτη εξήγησε ότι έχουν καταχωρηθεί ιδιωτικές ποινικές εναντίον εκάστου μέλους του ΔΣ για περιφρόνηση των αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου.
 
«Εμείς καλούμε τις συντεχνίες ως ένδειξη καλής θέλησης να αποσύρουν τις ιδιωτικές ποινικές που άρχισαν και θα τους καλέσουμε σε διάλογο», είπε.
 
«Εμείς επιθυμούμε να υπάρχει ένα καλό κλίμα, αλλά το καλό κλίμα διαλόγου πρέπει να είναι αμφίδρομο και είναι δύσκολο ως ποινικοί αντίδικοι να έχουμε αυτό το καλό κλίμα και συνεπώς τους καλώ να αποσύρουν τις ιδιωτικές ποινικές», κατέληξε.

Η διαφορά μεταξύ των συντεχνιών της ΑΗΚ (ΕΠΟΠΑΗ – ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, ΣΕΠΑΗΚ) και του ΔΣ, μεταξύ άλλων άλλων, αφορά τον τερματισμό των αποκοπών στους μισθούς του προσωπικού μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική τη νομοθεσία για μείωση των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων και τη διατήρηση του Ταμείου Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης στο οποίο η ΑΗΚ ως εργοδότης συνεισφέρει 5,9% επί των μισθών των εργαζομένων, παράλληλα με την συνεισφορά του εργοδότη, σε πρώτη φάση, ύψους 1,85% για το ΓΕΣΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Εισήλθε σε οικία 34χρονης, της επιτέθηκε άσμενα και την έκλεψε

«Nα σταλεί στην χώρα προέλευσης. Αν θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και ας μην πουν κάποιοι ...»
ΑΚΑ  |  09:18

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X