ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:52
 

Προσκυνηματική περιήγηση «Πάσχα στην Κύπρο»

Ο μικρός οδηγός ετοιμάστηκε για την εξυπηρέτηση των προσκυνηματικών περιηγήσεων και του θρησκευτικού τουρισμού

Κυκλοφόρησε πρόσφατα η έκδοση του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Κύπρου και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (Κ.Ο.Τ) «Πάσχα στην Κύπρο». Στις 24 σελίδες του καλαίσθητου και άψογου μικρού οδηγού καλύπτεται κυρίως η πιο εντυπωσιακή και κατανυκτική από πλευράς υμνολογίας και ακολουθιών περίοδος του εκκλησιαστικού έτους.

Έτσι, μέσα από τα κείμενα για κάθε ημέρα, τους σχετικούς ύμνους και φωτογραφίες θα συμπορευθούμε με τον Ιησού Χριστό από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, δύο μεγάλες εορτές που πιστοποιούν την κοινή ανάσταση του ανθρωπίνου γένους κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, την κατάργηση του θανάτου και το άνοιγμα του δρόμου προς τον Παράδεισο.

Ενδιάμεσα των δύο εορτών θα συμμετάσχουμε στη θριαμβευτική είσοδο του Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ, θα ακούσουμε τα τελευταία κηρύγματά Του, θα συμμετάσχουμε στο Μυστικό Δείπνο και τα Άγια Πάθη και θα φθάσουμε στην Κυριακή του Πάσχα, κατά την οποία «θανάτου εορτάζομεν νέκρωσιν, άδου την καθαίρεσιν», δηλαδή το άνοιγμα του δρόμου για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.
Αξιοσημείωτη είναι η περιγραφή διάφορων εθίμων της περιόδου αυτής, είτε αυτά γίνονται στο χώρο των εκκλησιών είτε όχι, όπως τα διάφορα είδη κουλουριών και φλαούνων.

Αν και ο μικρός οδηγός ετοιμάστηκε για την εξυπηρέτηση των προσκυνηματικών περιηγήσεων και του θρησκευτικού τουρισμού, εντούτοις ο πλούτος των πληροφοριών ενδιαφέρει κάθε χριστιανό τόσο από σωτηριολογικής πλευράς όσο και για την ενημέρωση και κατανόηση των ακολουθιών της περιόδου. Μια μικρή προσθήκη καλύπτει και το εορτολόγιο μέχρι και την Κυριακή της Πεντηκοστής.

Πληφορορίες από churchofcyprus.org.cy

Σχόλια αναγνωστών

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Από τους αμπάλατους λαϊκιστές της βουλής άρχισαν τα δεινά όταν αρνήθηκαν την φορολογία 15% επί των καταθέσεων ...»
Αρμαγεδών  |  19:30

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«κ. Κούμα Αν τα καταφέρετε και με το σύστημα του ΓΕΣΥ, αυτό θα είναι το τρίτο λογισμικό σύστημα που ...»
Έλενα Νεοκλέους  |  10:28

Κάλεσμα Ακιντζί για άτυπη διάσκεψη

«O κύριος His Master`s Voice έχει την εντύπωση ότι μπορεί να μας δουλεύει! Ακιντζί εφέντημ, τζύλα το ...»
ΑΚΑ  |  09:38

Η Μόσχα καταδικάζει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας

«Kύριε Ντόμπρο Κελαήδη, αυτός είναι ο Άντρος Κυπριανού!!! »
ΑΚΑ  |  09:35

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X