ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:07
 

Προσκυνηματική περιήγηση «Πάσχα στην Κύπρο»

Ο μικρός οδηγός ετοιμάστηκε για την εξυπηρέτηση των προσκυνηματικών περιηγήσεων και του θρησκευτικού τουρισμού

Κυκλοφόρησε πρόσφατα η έκδοση του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Κύπρου και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (Κ.Ο.Τ) «Πάσχα στην Κύπρο». Στις 24 σελίδες του καλαίσθητου και άψογου μικρού οδηγού καλύπτεται κυρίως η πιο εντυπωσιακή και κατανυκτική από πλευράς υμνολογίας και ακολουθιών περίοδος του εκκλησιαστικού έτους.

Έτσι, μέσα από τα κείμενα για κάθε ημέρα, τους σχετικούς ύμνους και φωτογραφίες θα συμπορευθούμε με τον Ιησού Χριστό από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, δύο μεγάλες εορτές που πιστοποιούν την κοινή ανάσταση του ανθρωπίνου γένους κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, την κατάργηση του θανάτου και το άνοιγμα του δρόμου προς τον Παράδεισο.

Ενδιάμεσα των δύο εορτών θα συμμετάσχουμε στη θριαμβευτική είσοδο του Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ, θα ακούσουμε τα τελευταία κηρύγματά Του, θα συμμετάσχουμε στο Μυστικό Δείπνο και τα Άγια Πάθη και θα φθάσουμε στην Κυριακή του Πάσχα, κατά την οποία «θανάτου εορτάζομεν νέκρωσιν, άδου την καθαίρεσιν», δηλαδή το άνοιγμα του δρόμου για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.
Αξιοσημείωτη είναι η περιγραφή διάφορων εθίμων της περιόδου αυτής, είτε αυτά γίνονται στο χώρο των εκκλησιών είτε όχι, όπως τα διάφορα είδη κουλουριών και φλαούνων.

Αν και ο μικρός οδηγός ετοιμάστηκε για την εξυπηρέτηση των προσκυνηματικών περιηγήσεων και του θρησκευτικού τουρισμού, εντούτοις ο πλούτος των πληροφοριών ενδιαφέρει κάθε χριστιανό τόσο από σωτηριολογικής πλευράς όσο και για την ενημέρωση και κατανόηση των ακολουθιών της περιόδου. Μια μικρή προσθήκη καλύπτει και το εορτολόγιο μέχρι και την Κυριακή της Πεντηκοστής.

Πληφορορίες από churchofcyprus.org.cy

Σχόλια αναγνωστών

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X