ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόσληψη νομικών συμβούλων από Νομική Υπηρεσία

Σκοπός η γρήγορή ανταπόκριση στις υποθέσεις των αιτητών διεθνούς προστασίας

ΚΥΠΕ

Στην πρόσληψη 24 δικηγόρων που θα απασχολούνται ως νομικοί σύμβουλοι, ώστε να επιτευχθεί ταχύτερος χειρισμός των υποθέσεων των αιτητών διεθνούς προστασίας ενώπιον των Δικαστηρίων της Δημοκρατίας, προχώρησε τη Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021, η Νομική Υπηρεσία, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η εργοδότηση των νομικών συμβούλων, καθώς και πέντε ατόμων που θα προσφέρουν υποστήριξη, έχει τη μορφή της μίσθωσης υπηρεσιών για διάρκεια ενός έτους και κατέστη εφικτή μέσω της Συμφωνίας Επιδότησης που υπεγράφη μεταξύ της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της Επείγουσας Βοήθειας του Ταμείου Ασύλου και Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Grant Agreement home/2019/amif/emas/0122). Βάσει της Συμφωνίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιχορηγεί το έργο κατά 90%, με ποσό ύψους €1,024,836.16.

«Το έργο κρίνεται ως ιδιαζούσης σημασίας για τη Δημοκρατία, αφού αποσκοπεί στην επίτευξη ταχύτερης εκδίκασης του μεγάλου αριθμού των υποθέσεων αιτητών διεθνούς προστασίας, που εκκρεμούν ενώπιον των Δικαστηρίων της Δημοκρατίας», προστίθεται.

Η Νομική Υπηρεσία καταλήγοντας εκφράζει τις ευχαριστίες προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον εκπρόσωπό της στην Κύπρο Ιερόθεο Παπαδόπουλο, για τη συνεισφορά και τη στήριξη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση