ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προσπάθησε να στραγγαλίσει την πεθερά της - Παραπονέθηκε για την ποινή

Τα γεγονότα της υπόθεσης

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Προσπάθησε να πνίξει την πεθερά της και παραπονέθηκε για την ποινή της, ωστόσο, το Ανώτατο επικύρωσε την ποινή, η οποία είναι οκτώ έτη με την κατηγορία της απόπειρας φόνου.

Η 43χρονη (σ.σ Εφεσείουσα), ασκώντας έφεση, παραπονέθηκε πως η ποινή που της επιβλήθηκε είναι έκδηλα υπερβολική και πως το Κακουργιοδικείο δεν έδωσε την δέουσα βαρύτητα στην ψυχική κατάστασή της κατά το χρόνο διάπραξης των αδικημάτων, αλλά ούτε και στα προβλήματα υγείας της κατά το χρόνο επιβολής της ποινής.

Ο χωρισμός και η απόπειρα φόνου

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, η παραπονούμενη, ηλικίας 72 ετών, κατά το χρόνο διάπραξης του αδικήματος, διέμενε μόνη της σε οικία στη Λευκωσία.

Σε ξεχωριστό υποστατικό, που βρισκόταν στην αυλή πίσω από την προαναφερθείσα οικία, διέμενε ο υιός της μαζί με την 43χρονη, με την οποία διατηρούσε δεσμό από τον Νοέμβριο του 2016. Κατά τον Αύγουστο του 2019 ο γιος της διέκοψε τη σχέση του με την 43χρονη, λόγω διαφωνιών και εντάσεων που δημιουργούνταν και τις οποίες η Εφεσείουσα, σύμφωνα με τη δική της αντίληψη, απέδιδε στην πεθερά της.

Ενόψει του χωρισμού τους, η 43χρονη, αποχώρησε από το υποστατικό και εγκαταστάθηκε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, πλησίον της οικίας της παραπονούμενης.

Το πρωί της 4ης Σεπτεμβρίου 2019, η 43χρονη εισήλθε αυτοβούλως και παρανόμως στην οικία της 72χρονης, την οποία συνάντησε στην κουζίνα. Η Εφεσείουσα ζήτησε τσιγάρο από την πεθερά της και η τελευταία της ανέφερε ότι το πακέτο βρισκόταν στο σαλόνι. Ελάχιστο χρόνο αργότερα και αφού η 43χρονη καθυστέρησε να επιστρέψει στην κουζίνα, η 72χρονη μετέβη στο σαλόνι, όπου την είδε να κλαίει.

Στην συνέχεια η 72χρονη κάθισε δίπλα της στον καναπέ, ζητώντας να μάθει τον λόγο για τον οποίο αυτή έκλαιγε. Αμέσως η 43χρονη άρπαξε με τα χέρια της την παραπονούμενη στην περιοχή του λαιμού, σπρώχνοντας την στο κάθισμα του καναπέ. Η ηλικιωμένη προσπάθησε να αντισταθεί και να απωθήσει την 43χρονη, η οποία βρισκόταν από πάνω της, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της υπερβολικής δύναμης που ασκούσε η δεύτερη.

Παρά το γεγονός ότι η παραπονούμενη φώναζε και καλούσε σε βοήθεια, η Εφεσείουσα έσφιγγε με ακόμη περισσότερη δύναμη το λαιμό της προσπαθώντας να την στραγγαλίσει με αποτέλεσμα η 72χρονη να χάσει τις αισθήσεις της.

Ο γιος της 72χρονης εισήλθε στην οικία της, την ίδια χρονική στιγμή που η πρώην σύντροφός του έβγαινε από αυτήν και παρατήρησε αίμα στα χέρια της. Αμέσως, έτρεξε στο σαλόνι, όπου εντόπισε την μητέρα του να κείτεται ανάσκελα στο πάτωμα και ένα μαξιλάρι να καλύπτει το πρόσωπό της, διαπιστώνοντας ταυτόχρονα ότι αιμορραγούσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της.

Στη σκηνή κλήθηκε ασθενοφόρο με το οποίο η παραπονούμενη, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και εισήχθη για νοσηλεία στο Νευροχειρουργικό Τμήμα ενώ την εξέτασε ιατροδικαστής όπου διαπίστωσε πολλαπλές κακώσεις.

Από την επίθεση η 72χρονη υπέστη υποσκληρίδιο αιμάτωμα και υπαραχνωιδής αιμορραγία στον εγκέφαλο.

«Τυχαία συγκυρία ότι η 43χρονη δεν επέφερε τον θάνατο στην 72χρονη»

«Είναι η κρίση μας ότι το Κακουργιοδικείο στάθμισε προσεκτικά και ορθά κάθε σχετικό παράγοντα και έλαβε υπόψη του κάθε στοιχείο το οποίο ήταν προς όφελος της Εφεσείουσας. Το δε συμπέρασμα του ότι η αποτυχία υλοποίησης της πρόθεσης της Εφεσείουσας να επιφέρει το θάνατο της παραπονούμενης, οφείλεται σε τυχαία συγκυρία, αφού αυτή απώλεσε τις αισθήσεις της και η Εφεσείουσα εγκατέλειψε τη σκηνή με αίμα στα χέρια της, δεν κρίνεται ως ασαφές και αυθαίρετο, ως είναι η εισήγηση του ευπαίδευτου συνηγόρου της Εφεσείουσας. Αντίθετα, το συμπέρασμα αυτό είναι το μόνο εύλογο υπό τα περιστατικά της υπόθεσης, με δεδομένο ότι η παραπονούμενη εντοπίστηκε από τον υιό της να κείτεται ανάσκελα στο πάτωμα και με ένα μαξιλάρι να καλύπτει το πρόσωπο της, ενώ αιμορραγούσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της.

Συνεπώς δεν εντοπίζουμε οποιοδήποτε σφάλμα αρχής, ούτε και έχει καταδειχθεί ότι η υπό κρίση ποινή είναι έκδηλα υπερβολική, δεδομένης της σοβαρότητας της κατηγορίας, αλλά και των γεγονότων που την περιβάλλουν», αναφέρει στην απόφαση του Ανώτατου ενώ καταλήγει πως η έφεση απορρίπτεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση