ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:10
 

Προσθήκη δύο νέων μαρτύρων στην υπόθεση ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ

Ο Αντρέας Πίτσιλλος κατέθεσε στο δικαστήριο αντίγραφα των τραπεζικών καταστάσεων κίνησης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με την προσθήκη νέου μάρτυρα, του Διευθυντή της Eurobank, Αντρέα Πίτσιλλου, συνεχίστηκε την Πέμπτη η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, για την υπόθεση ΧΥΤΥ Κόσιης – ΧΥΤΑ Πάφου.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο καταχωρήθηκε από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ως επιπρόσθετος μάρτυρας στην υπόθεση, μετά από αίτημα το εκπρόσωπου της κατηγορούσας Αρχής, Νίνου Κέκκου.

Ο Αντρέας Πίτσιλλος κατέθεσε στο δικαστήριο αντίγραφα των τραπεζικών καταστάσεων κίνησης, που αφορούν σε λογαριασμούς της εταιρείας Ballom, αφού προηγουμένως η κατηγορούσα Αρχή με αίτημα προς το δικαστήριο έκρινε πως είναι αναγκαίο να κατατεθούν τα συγκεκριμένα έγγραφα.

Εξάλλου, ο κ. Κέκκος με αίτημα του ζήτησε ακόμα μία προσθήκη μάρτυρα, του Διευθυντή της InterEviair, Δημήτρη Ιεροδιακόνου, ο οποίος πρόκειται να καταθέσει σε σχέση με τις αφίξεις και αναχωρήσεις του Ιωάννη Κοκότση από την Κύπρο, ώστε να διορθωθεί το λάθος που εντόπισε πρόσφατα η κατηγορούσα Αρχή και έχει να κάνει με τις ημερομηνίες που βρισκόταν ή δεν βρισκόταν στην Κύπρο ο κ. Κοκότσης.

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Αντρέα Λουρουτζιάτη, πρώην Δημάρχου Λάρνακας, Ανδρέας Πελεκάνος έφερε ένσταση στην προσθήκη των δύο αυτών μαρτύρων, υποστηρίζονταν πως αυτό πιθανώς να επηρεάσει δυσμενώς τους κατηγορούμενους και το δικαίωμά τους για υπεράσπιση.

Όπως σημείωσε η προσθήκη τους γίνεται αργοπορημένα, αφού έχουν περάσει από το δικαστήριο και αντεξεταστεί μέχρι σήμερα δεκάδες μάρτυρες, οι οποίοι μπορεί να μην είναι εφικτό να επανακλητευθούν, ενώ πρόσθεσε πως η υπεράσπιση έχει ήδη καθορίσει τη γραμμή της.
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Helector Cyprus, Γιώργος Παπαϊωάννου, επιφυλάχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου όπως εγείρει ζήτημα μη δίκαιης δίκης.

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε όπως εγκρίνει το αίτημα της κατηγορούσας Αρχής, αφού όπως λέχθηκε, έστω και καθυστερημένα θα διορθωθεί ένα λάθος, που διαπιστώθηκε από την κατηγορούσα Αρχή.

Το δικαστήριο τόνισε πως δεν θεωρεί ότι θα επηρεαστούν τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, αφού η υπεράσπιση θα έχει την ευκαιρία να αντεξετάσει τον Ιωάννη Κοκότση.

Κατά την εξέταση του από την κατηγορούσα Αρχή, ο Αντρέα Πίτσιλλος αναγνώρισε αντίγραφα των τραπεζικών καταστάσεων κίνησης, που αφορούν σε λογαριασμούς της εταιρείας Ballom και τα οποία κατατέθηκαν στο Δικαστήριο για να γίνουν τεκμήρια.

Επίσης, μετά από υπόδειξη της κατηγορούσας Αρχής αναγνώρισε πέντε διαφορετικούς λογαριασμούς της εταιρείας Ballom, που διατηρούσε στην Eurobank, με τους τέσσερεις λογαριασμούς να είναι σε ευρώ και ο ένας σε δολάρια.

Σε παρατήρηση της συνηγόρου υπεράσπισης του Μιχάλη Πάντη, Ειρήνης Ανδρέα, στις συγκεκριμένες τραπεζικές καταστάσεις που κατατέθηκαν στο δικαστήριο ως τεκμήρια φαίνονται τρεις αναλήψεις, που αφορούν σε ποσό άνω των 20.000 ευρώ συνολικά.

Σε ερώτηση από ποιον έγιναν οι αναλήψεις, ο μάρτυρας είπε πως δεν γνωρίζει, ωστόσο, σημείωσε ότι την εντολή την έδωσε κάποια Μαρία Κομοδρόμου, η οποία ήταν εξουσιοδοτημένη από την εταιρεία Ballom να δίδει οδηγίες στην τράπεζα για αναλήψεις μετρητών.

Εξάλλου, ο δικηγόρος Αντρέας Πελεκάνος ζήτησε από τον μάρτυρα τις καταστάσεις και τα αιτιολογικά, που να δείχνουν ποιοι παραλάμβαναν τα συγκεκριμένα μετρητά, καθώς επίσης και καταστάσεις που διατηρεί η τράπεζα και πιστοποιούν το πότε ακριβώς (ημέρα και ώρα) τα παραλάμβαναν.

Η διαδικασία διακόπηκε, για να συνεχιστεί στις 04/07/2018, στις 09:00, με τη συνέχιση της αντεξέτασης του Αντρέα Πίτσιλλου.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορούνται οι Δημήτρης Πατσαλίδης (πρώην Οικονομικός Διευθυντής Δήμου Πάφου), Μιχάλης Πάντης (Δημόσιος Υπάλληλος), Αντώνιος Κουρουζίδης (Συνταξιούχος), Ανδρέας Λουρουτζιάτης (πρώην Δήμαρχος Λάρνακας), Γεώργιος Κουλλαπής (Συνταξιούχος), Νικόλας Κουλλαπής (Ιατρός), Enviroplan Μελετητική Σύμβουλοι Αναπτυξιακών & Τεχνικών Έργων Α.Ε (Ανώνυμος εταιρεία), Θεοφάνης Λώλος (Χημικός Μηχανικός), Helector Cyprus Ltd και N.E MIDORIACO LTD, ενώ έχουν ήδη καταδικαστεί, μετά από παραδοχή, οι Σάββας Βέργας (διετής φυλάκιση), Δημήτρης Γιαννακόπουλος (18 μήνες με αναστολή), Χριστάκης Πέτρου (10 μήνες με αναστολή), Ιμάντ Μπακλέ (10 μήνες με αναστολή) και Ευτύχιος Μαληκκίδης (δεκαπεντάμηνη φυλάκιση).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Στο Βερολίνο προέκυψε νέα ευκαιρία για λύση

«Λετε να ειναι τοσο βλακες οι ελληνοκυπριοι που θα παραδωσουν τα ενεργειακα κοιτασματα στους τουρκους ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  23:33

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X