ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ σε υποστατικά για μάσκες και χορό

ΚΥΠΕ

Το τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 της Παρασκευής μέχρι τις 06.00 σήμερα), πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία 2.835 έλεγχοι, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων και η εφαρμογή των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.
 
 Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν 23 καταγγελίες πολιτών και 8 υπεύθυνων υποστατικών.
 
Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.030 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 6 καταγγελίες πολιτών και 2 υποστατικών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 225 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 8 καταγγελίες πολιτών, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 503 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 1 καταγγελία πολίτη και 2 υποστατικών, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 413 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 4 καταγγελίες υποστατικών, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 449 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 8 καταγγελίες πολιτών, στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 84 έλεγχοι, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.
 
 Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 111 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.
 
Από τους 2.835 ελέγχους, οι 20 αφορούσαν τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, από τους οποίους δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας είπε ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών σε πολίτες αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.
 
Αναφορικά με τα υποστατικά, στη Λευκωσία, στο ένα υποστατικό φάνηκε από έλεγχο ότι υπάλληλοι εξυπηρετούσαν χωρίς να φέρουν προστατευτική μάσκα, με αποτέλεσμα να επιβληθεί €4.000 πρόστιμο και στο άλλο υποστατικό φάνηκε από έλεγχο ότι χόρευαν οι θαμώνες και του επιβλήθηκε, επίσης, €4.000 πρόστιμο.
 
 Στη Λάρνακα, στο ένα υποστατικό φάνηκε από έλεγχο ότι εξυπηρετούσε πελάτες σε μπαρ, με αποτέλεσμα να επιβληθεί €4.000 πρόστιμο και στο άλλο υποστατικό φάνηκε από έλεγχο ότι εξυπηρετούσε πελάτες σε μπαρ και θαμώνες χόρευαν, και του επιβλήθηκε, επίσης, €4.000 πρόστιμο.
 
Στην Πάφο, το ένα υποστατικό από έλεγχο φάνηκε ότι δεν έφεραν προστατευτικές μάσκες, με αποτέλεσμα να επιβληθεί €750 πρόστιμο, σε δεύτερο υποστατικό, υπάλληλος ήταν χωρίς safepass και υπάλληλος χωρίς μάσκα, και του επιβλήθηκε €500 πρόστιμο.
 
Σε τρίτο υποστατικό στην Πάφο φάνηκε από έλεγχο, ότι υπάλληλος δεν φορούσε με ορθό τρόπο μάσκα, υπήρχε οχληρία, ήταν χωρίς άδειες και ένα τέταρτο υποστατικό φάνηκε από έλεγχο, μεταξύ άλλων, ότι είχε συνωστισμό, χόρευαν πελάτες και παράβαση ορίου κλεισίματος. Τα δύο αυτά υποστατικά θα οδηγηθούν στο δικαστήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Συννεφιασμένος ο καιρός

Συννεφιασμένος ο καιρός

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους ...
ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ