ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόστιμο σε ξενοδοχείο, ψητοπωλείο, μπαράκι και εστιατόριο για μάσκες και safepass

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν και 20 καταγγελίες πολιτών

ΚΥΠΕ

Το τελευταίο 24ωρο (από τις 06:00 της Πέμπτης μέχρι τις 06:00 σήμερα), πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία 2.829 έλεγχοι, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων και η εφαρμογή των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν 20 καταγγελίες πολιτών και 4 υπεύθυνων υποστατικών.

Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.165 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 3 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 206 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 6 καταγγελίες πολιτών, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 589 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 5 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 152 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 2 καταγγελίες πολιτών και 2 υποστατικών, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 462 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 4 καταγγελίες πολιτών, στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 82 έλεγχοι, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.

Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 150 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.

Από τους 2.829 ελέγχους, οι 23 αφορούσαν τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, από τους οποίους δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας είπε ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών σε πολίτες αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Αναφορικά με τα υποστατικά, στη Λευκωσία αφορούσε ψητοπωλείο και από έλεγχο φάνηκε ότι υπεύθυνος ήταν χωρίς Safepass, με αποτέλεσμα να επιβληθεί €500 εξώδικο.

Στη Λάρνακα αφορούσε ξενοδοχείο και από έλεγχο φάνηκε ότι υπεύθυνος ήταν χωρίς προστατευτική μάσκα, με αποτέλεσμα να επιβληθεί €500 εξώδικο.

Στην Πάφο, το ένα υποστατικό αφορούσε μπαράκι και από έλεγχο φάνηκε ότι δεν είχαν ενημέρωση πελατών, δεν έλεγχαν τα safepass, δεν κατέγραφαν άτομα στη είσοδο, εργαζόμενος σέρβιρε πελάτες με κατεβασμένη μάσκα, με αποτέλεσμα να επιβληθεί €750 εξώδικο, και το δεύτερο υποστατικό αφορούσε εστιατόριο και από έλεγχο φάνηκε ότι τρεις υπάλληλοι ήταν χωρίς μάσκα και δεν έκαναν θερμομέτρηση, με αποτέλεσμα να επιβληθεί €750 εξώδικο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση