ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρωταπριλιά με βροχές, χαλάζι και χιόνια

Αναλυτικές προβλέψεις για τον καιρό έως και την Κυριακή

ΚΥΠΕ

Εξασθενούμενο βαρομετρικό χαμηλό, δυτικά της Κύπρου, κινείται ανατολικά, επηρεάζοντας τον καιρό της περιοχής. Από την Παρασκευή και μετά ασθενής ψηλή πίεση θα αρχίσει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται το πρωί τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, ενώ αργότερα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι, ενώ τοπικά στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα προσήνεμα μέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη για να καταστεί από το μεσημέρι και μετά ταραγμένη, στα δυτικά και στα νότια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 17 στο εσωτερικό και στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα παράλια ενώ τοπικά στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Αργότερα, θα υπάρξει μια πρόσκαιρη βελτίωση στις καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα, με τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι να περιορίζονται κυρίως στο εσωτερικό και σε περιοχές στα ανατολικά και νοτιοανατολικά παράλια. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση ενώ σε καταιγίδα είναι πολύ πιθανό να πέσει και χαλάζι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται κατά τόπους μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά ή και σε κάποιες περιοχές λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση