ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρωταράς - Αποβιβάστηκαν 102 μετανάστες από τη Συρία

Στο πλοιάριο βρίσκονταν 34 άνδρες, 20 γυναίκες και 48 ανήλικα παιδιά.

ΚΥΠΕ

Στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Νικολάου στον Πρωταρά αποβιβάστηκαν 102 μετανάστες από τη Συρία, που έφτασαν στηΝ περιοχή του Κάβο Γκρέκο την περασμένη Πέμπτη 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το πλοιάριο με τους μετανάστες εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, γύρω στις 13.30 της περασμένης Πέμπτης, 20 Μαΐου, 14 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Άκατος της Αστυνομίας μετέβη στη περιοχή και ανέκοψε το πλοιάριο, στο οποίο βρίσκονταν συνολικά 102 άτομα, 34 άνδρες, 20 γυναίκες και 48 ανήλικα παιδιά.

Αρχικά είχε αποφασιστεί ότι το πλοιάριο με τη συνοδεία της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, θα οδηγείτο στη Λάρνακα, ωστόσο στη συνέχεια οι μετανάστες παρέμειναν στο σκάφος υπό τη διακριτική παρακολούθηση της Αστυνομίας.

Σήμερα αποφασίστηκε όπως το πλοιάριο με τους 102 μετανάστες οδηγηθεί στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Νικολάου στον Πρωταρά.

Γύρω στις 11.30 οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο και διαμένουν σε αντίσκηνα που έχουν στηθεί από την Πολιτική Αμυνα μέχρι να γίνει καταγραφή των στοιχείων τους και να διενεργηθεί έλεγχος για κορωνοϊό.

Στη συνέχεια οι μετανάστες θα οδηγηθούν με τη συνοδεία Αστυνομίας στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση