ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προτεραιότητα σε άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους - Το ψήφισμα της Βουλής

Η απόφαση για την προετραιότητα που θα δίνεται σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εξυπηρέτησης

ΚΥΠΕ

Προτεραιότητα σε άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους θα δίνεται σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εξυπηρέτησης του κοινού, σύμφωνα με νομοθεσίες που ψήφισε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής.

Τις δύο σχετικές προτάσεις νόμου είχε καταθέσει η βουλευτής του ΔΗΣΥ Σάβια Ορφανίδου, ενώ άλλη πρόταση της βουλευτή του ΔΗΚΟ Χριστιάνας Ερωτοκρίτου ενσωματώθηκε με της πρώτη πρόταση της κας. Ορφανίδου.

Με τους νόμους που ψηφίστηκαν θεσμοθετείται η υποχρέωση παροχής προτεραιότητας σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εξυπηρέτησης του κοινού σε άτομα τα οποία εμπίπτουν σε καθορισμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και κρατικής μέριμνας προς τα πρόσωπα αυτά.

Μιλώντας στην Ολομέλεια η κα. Ορφανίδου ανέφερε ότι οι νόμοι έχουν σκοπό να δώσουν προτεραιότητα σε συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, άτομα ΑΜΕΑ και άτομα άνω των 75 ετών. Στόχος, όπως είπε, είναι να δημιουργηθεί μέσα από τη θεσμοθέτηση διαδικασία ευαισθητοποίησης προς αυτές τις ομάδες και καλλιέργεια κουλτούρας προς αυτή την κατεύθυνση. Ευχήθηκε επίσης κάποια στιγμή να μην χρειάζεται να νομοθετούν για τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, αφού συνεχάρη την κα. Ορφανίδου και την κα. Ερωτοκρίτου για τις προτάσεις τους, είπε ότι πολλές φορές χρειάζεται να περνούν νομοθεσίες που να δημιουργούν κουλτούρα για τα αυτονόητα, ώστε αυτά να γίνουν συνείδηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση