ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρωτοβουλία Χαμπιαούρη για εξυπηρέτηση ευάλωτων ατόμων στις ορεινές κοινότητες

Με επιστολή του προς τους κοινοτάρχες ζητά να καταγράψουν σε ειδικό πίνακα τον συνολικό αριθμό ατόμων με αναπηρία

ΚΥΠΕ

Πρωτοβουλία που στοχεύει να συμβάλει στην προσπάθεια εξυπηρέτησης και στήριξης των ηλικιωμένων και ευάλωτων προσώπων που κατοικούν στις ορεινές κοινότητες, υπό το φως της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ανέλαβε το Γραφείο του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστα Χαμπιαούρη.

Με επιστολή του προς τους κοινοτάρχες των ορεινών κοινοτήτων, ο κ. Χαμπιαούρης τους ζητά να καταγράψουν σε ειδικό πίνακα, το οποίο να αποστείλουν στο γραφείο του μέχρι αύριο Τετάρτη στις 1300 τον συνολικό αριθμό ατόμων με αναπηρία και των ευάλωτων ατόμων στην κάθε κοινότητα και τις ανάγκες τους σε φάρμακα, τρόφιμα, άλλα είδη πρώτης ανάγκης και άλλου είδους φροντίδα που χρειάζονται.

Στόχος, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, είναι να οργανωθεί σε συνεργασία με τις κοινότητες μια μικρή μονάδα που να μπορεί να εξυπηρετεί τα άτομα αυτά, που υπό τις περιστάσεις δεν μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες τους σε φάρμακα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Στην επιστολή του ο κ. Χαμπιαούρης σημειώνει πως «πέραν των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση προκειμένου με αποτελεσματικότητα να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες της παρούσας κρίσης, θα πρέπει κι εμείς να στρέψουμε την προσοχή μας στα άτομα με αναπηρία, στους ηλικιωμένους και στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τους οποίους θα πρέπει να στηρίξουμε».

«Για τον λόγο αυτό, και μετά από συνεννόηση με την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία εξήγγειλε δράσεις για την εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και ευάλωτων προσώπων, το Γραφείο του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων ανέλαβε πρωτοβουλία να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή», προσθέτει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  |  Υγεία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση