ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:00
 

Αναστασιάδης: Aισθανόμαστε θυμό για τα εγκλήματα που διέπραξε ο «Ορέστης»

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι αισθανόμαστε θυμό για τη στάση όλων εκείνων που είχαν την ευθύνη να ασκήσουν τα καθήκοντα τους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Θυμό για τη στάση όλων εκείνων που είχαν την ευθύνη να ασκήσουν τα καθήκοντα τους για τη διερεύνηση των καταγγελιών για ελλείποντα πρόσωπα και που τα άσκησαν με κατάφορη αμέλεια και ανεπάρκεια, αλλά σίγουρα όχι καθοδηγούμενοι από ρατσιστικά κίνητρα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στην υπόθεση των δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση με την ευκαιρία της 121ης επετείου της Ημέρας Ανεξαρτησίας των Φιλιππίνων, την οποία ανέγνωσε η σύζυγός του Άντρη Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ικανοποίηση της Κυπριακής Κυβέρνησης για τις εξαίρετες διμερείς σχέσεις ανάμεσα σε Κύπρο και Φιλιππίνες, σημειώνοντας ότι η δραστήρια κοινότητα των Φιλιππινέζων που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο είναι μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες στο νησί και απαριθμεί περισσότερα από δέκα χιλιάδες μέλη.

Εξέφρασε ακόμα εκτίμηση για τη στάση αρχών των Φιλιππίνων σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού και για τη συνεχή στήριξη της χώρας στις προσπάθειες για τερματισμό της κατοχής και για επανένωση της Κύπρου.

«Θα ήθελα, για άλλη μια φορά, να εκφράσω τα βαθιά μας συλλυπητήρια, τόσο του ιδίου όσο και της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου, προς τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων των πρόσφατων ειδεχθών εγκλημάτων των οποίων η χώρα καταγωγής είναι, μεταξύ άλλων χωρών, και οι Φιλιππίνες», υπογράμμισε ο Πρόεδρος στον χαιρετισμό του.

Τόνισε επίσης ότι «οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα, τις οικογένειες και τους αγαπημένους τους που έχουν την πλήρη στήριξη μας σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες». 

Πρόσθεσε ότι «αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα δεν αντανακλούν τις ηθικές αξίες της πολυπολιτισμικής μας κοινωνίας, το συναίσθημα της συμπόνοιας και τον απόλυτο σεβασμό μας σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που επιζητούν ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα μας και που έχουν γίνει αναπόσπαστο και πολύτιμο μέρος της ζωής μας».

Ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι αισθανόμαστε θυμό και ντροπή για τις πράξεις του ατόμου που διέπραξε αυτά τα εγκλήματα, αλλά και θυμό για τη στάση όλων εκείνων που είχαν την ευθύνη να ασκήσουν τα καθήκοντα τους για τη διερεύνηση των καταγγελιών για ελλείποντα πρόσωπα και που τα άσκησαν με κατάφορη αμέλεια και ανεπάρκεια, αλλά σίγουρα όχι καθοδηγούμενοι από ρατσιστικά κίνητρα.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να ακούσει εισηγήσεις από την κοινότητα των Φιλιππινέζων που θα μπορούσαν να αποβούν χρήσιμες στη βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών εντός της Αστυνομίας για αποτροπή παρόμοιων προσεγγίσεων.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Καθολικής Εκκλησίας Αγίας Αικατερίνης στη Λεμεσό, διοργάνωσαν τα μέλη της κοινότητας των Φιλιππινέζων που διαμένουν και εργάζονται στην Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Περιμένοντας την kolotoumba του Μπόρις Τζόνσον

«Κύριε Τζόνσον μπήκατε στην ΕΕ με στόχο τη διάλυσή της, τώρα σας παρακολουθούμε να αυτοδιαλύεστε. Ειλικρινά ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:10

Προεδρική ανησυχία για τις καταχρήσεις του ΓεΣΥ

«Εχω κάνει εισήγηση στο ευρωπαικό κοινοβούλιο να συγχρηματοδοτήσει το γενικο σχέδιο υγείας γιατι το ...»
Marios  |  15:18

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X