ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πτώση δέντρου έκλεισε δρόμο - Χωρίς ρεύμα περιοχές λόγω κακοκαιρίας

Οι περιοχές που επηρεάζονται

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Πτώση δέντρου σημειώθηκε την Κυριακή (23/1) στη Λευκωσία, με αποτέλεσμα να κλείσει δρόμος στην περιοχή της Παλλουριώτισσας.

Λόγω σφοδρών ανέμων και των έντονων καιρικών φαινομένων σημειώθηκαν βλάβες στο δίκτυο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από το βράδυ του Σαββάτου σε περιοχές της επαρχίας Πάφου και από το πρωί της Κυριακής σε περιοχές των επαρχιών Λεμεσού και Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου είπε ότι οι βλάβες προκλήθηκαν λόγω πτώσης δέντρων στα καλώδια της ΑΗΚ ή λόγω του ότι κλαδιά δέντρων μπλέχτηκαν στα εναέρια καλώδια ή λόγω του ότι ξένα αντικείμενα βρέθηκαν στο εναέριο δίκτυο της Αρχής και προκάλεσαν βραχυκύκλωμα, ενώ σημείωσε πως λόγω του γεγονότος ότι συνεχίζονται οι σφοδροί άνεμοι παρουσιάζονται και νέα περιστατικά βλαβών.

«Τα συνεργία της ΑΗΚ είναι από το Σάββατο επί ποδός και καταβάλλουν προσπάθειες για την όσο το δυνατό πιο σύντομη αποκατάστασης των βλαβών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν», ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου, καλώντας το κοινό να ενημερώνει για τυχόν τοπικές βλάβες παρουσιαστούν στο τηλεφωνικό κέντρο 1800 για να ενημερωθούν έγκαιρα τα συνεργεία επιφυλακής της ΑΗΚ.

Ειδικότερα, ανέφερε πως στην επαρχία Λευκωσία, αρχικά είχαν επηρεαστεί Νικητάρι, Ποτάμι, Βυζακιά, Μάμμαρι και Αγρός, ενώ «τώρα έχουμε νέα περιστατικά στα Λατσιά, Έγκωμη Κάτω Δευτερά και Άγιο Δομέτιο».

Πρόσθεσε πως στην επαρχία Λεμεσού, αρχικά είχαν επηρεαστεί οι περιοχές Χανδριών, Αγίας Φυλάξεως, Κάτω Μύλου και σήμερα το μεσημέρι Φασούλας και Παρεκκλησιάς, ενώ στην Πάφο επηρεάστηκαν το βράδυ του Σαββάτου το Νέο Χωριό, η Πέγεια, το Πολέμι και η Στενή και σήμερα το μεσημέρι η Αναρίτα και η Λεμόνα.

Η κ. Παπαδοπούλου εξήγησε πως το συνεργείο θα πρέπει να μεταβεί στο σημείο της βλάβης, «να κάνει τμηματικό έλεγχο, να εντοπίσει το σημείο της βλάβης και να το απομονώσει και αν έχει την επιλογή να μπορέσει να δώσει εναλλακτικά τροφοδοσία στους επηρεαζόμενους κατοίκους και ακολούθως να επαναφέρει την ηλεκτροδότηση όταν θα μπορέσει να επιδιορθώσει την βλάβη».

Πρόσθεσε ότι για επιδιόρθωση των βλαβών μπορεί να χρήζει πρώτα κλάδεμα δέντρων ή αντικατάσταση κατεστραμμένου εξοπλισμού είτε σε μετασχηματιστές είτε γενικά στο εναέριο δίκτυο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση