ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς ξεγέλασαν υπάλληλους - Το «κόλπο» με τα δολάρια

Απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Η Αστυνομία διερευνά δύο υποθέσεις κλοπής με τέχνασμα, κατά τις οποίες οι δράστες κατάφεραν και απέσπασαν από ανυποψίαστους πολίτες, χρηματικό ποσό πέραν των 14 χιλιάδων ευρώ.

Και οι δύο περιπτώσεις, αφορούσαν πρόσωπα, τα οποία επισκέφθηκαν δύο καταστήματα στις επαρχίες Λεμεσού και Αμμοχώστου και ζήτησαν να μετατρέψουν χρηματικό ποσό δολαρίων σε ευρώ.

Στην πρώτη περίπτωση (24/8) σε κατάστημα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ο ύποπτος ζήτησε από υπάλληλο καταστήματος, όπως του αλλάξει χρηματικό ποσό ύψους 5,500 δολαρίων Αμερικής, σε ευρώ, παραδίδοντας του μια δέσμη χρημάτων, που αποτελείτο από 54 χαρτονομίσματα των 100 και δύο των 50 δολαρίων.

Αυτόν ψάχνουν για κλοπή χιλιάδων ευρώ - Φωτογραφίες

Σε κάποια στιγμή κατά τη διαδικασία καταμέτρησης των χρημάτων, ο ύποπτος ζήτησε από τον υπάλληλο πίσω τα χρήματά του, με σκοπό να τα ελέγξει ξανά, πράγμα που ο υπάλληλος έπραξε.

Στη συνέχεια και αφού ολοκληρώθηκε η συναλλαγή, ο παραπονούμενος μετέβη σε ανταλλακτήριο χρημάτων για μετατροπή των δολαρίων σε ευρώ, όπου διαπίστωσε, ότι είχε την κατοχή του, 54 χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου και δύο χαρτονομίσματα των 50 δολαρίων (συνολικό ποσό 154 δολάρια αντί 5,500).

Στη δεύτερη περίπτωση (24/8), ο ύποπτος ζήτησε από υπάλληλο καταστήματος στη Λεμεσό, όπως του αλλάξει χρηματικό ποσό ύψους 10,000 δολαρίων Αμερικής, σε ευρώ, παραδίδοντας του μια δέσμη χρημάτων, με 99 χαρτονομίσματα των 100 και δύο των 50 δολαρίων.

Σε κάποια στιγμή κατά τη διαδικασία καταμέτρησης των χρημάτων, ο ύποπτος ζήτησε από τον υπάλληλο πίσω τα χρήματά του, με σκοπό να τα ελέγξει ξανά, πράγμα που ο υπάλληλος έπραξε.

Στη συνέχεια και αφού ολοκληρώθηκε η συναλλαγή, ο παραπονούμενος έλεγξε εκ νέου τα χρήματα που παρέλαβε, όπου διαπίστωσε, ότι η δέσμη χρημάτων που είχε στην κατοχή του, αποτελείτο από 98 χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου και άλλα δύο των 50 δολαρίων (συνολικό ποσό 198 δολάρια αντί 10,000).

ΤΑΕ Αμμοχώστου και ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζουν τις εξετάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση