ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πυρά Μαμαλικόπουλου: «Γελοία απόφαση για να πλήξει τη διευθύντρια των φυλακών»

Η διαδικασία αναβλήθηκε και η ποινή ορίστηκε στις 27/7

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου οδηγήθηκε σήμερα ο 39χρονος Δημήτρης Μαμαλικόπουλος για να ακούσει την ποινή του για τις απόπειρες φόνου του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρου το 2019 στη Λάρνακα και του επιχειρηματία Κώστα Κρητικού το 2020, στην Αγία Νάπα. Ο δικηγόρος του αιτήθηκε όπως οι ποινές του συντρέξουν.

Η διαδικασία, ωστόσο αναβλήθηκε και ορίστηκε εκ νέου στις (27/7).

Εξερχόμενος από τη δικαστική αίθουσα, ο Μαμαλικόπουλος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι η απόφαση που έχει βγει είναι καθοδηγούμενη για να πλήξει τη διεύθυνση των φυλακών. «Βγήκε μια γελοία απόφαση για να πλήξει τη διευθύντρια και κάθονται και κατονομάζουν εμένα ως έμπορο ναρκωτικών. Έμποροι ναρκωτικών είναι η ΥΚΑΝ που στήνουν τις υποθέσεις τους.»

Θυμίζουμε πως την Τρίτη (19/7) το Κακουργιοδικείο τον βρήκε ένοχο και στις 24 συνολικά κατηγορίες που αντιμετώπιζε, μεταξύ των οποίων συνομωσία για φόνο, απόπειρα φόνου, κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και προμήθειας ναρκωτικών, δηλαδή δύο κιλών κάνναβης.

Επίσης κρίθηκε ένοχος για απόπειρα φόνου τεσσάρων ατόμων, τριών ατόμων από το Αυγόρου και μίας κοπέλας από την Ελλάδα, που βρίσκονταν την ώρα της απόπειρας εναντίον του Κώστα Κρητικού στο καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα και δέχθηκαν τους πυροβολισμούς που προορίζονταν για τον επιχειρηματία.

«Βγήκε μια γελοία απόφαση για να πλήξει τη διευθύντρια και κάθονται και κατονομάζουν εμένα ως έμπορο ναρκωτικών»

Τον «έδωσε» ο Χρυσάνθου

Ο Μαμαλικόπουλος κατονομάστηκε ως ο ηθικός αυτουργός των δύο εγκλημάτων από τον Χαράλαμπο Χρυσάνθου, άλλως Χάμπουργκερ, ο οποίος παραδέχθηκε πως ήταν ο εκτελεστής στις δύο απόπειρες. Ο Χρυσάνθου είχε καταθέσει ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Μαμαλικόπουλου και η κατάθεσή του κρίθηκε από το Κακουργιοδικείο ως «αξιόπιστη» και «ποιοτική», πάνω στην οποία μπορεί να βασιστεί το Δικαστήριο.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε επίσης ένοχο τον Μαμαλικόπουλο, ότι εφοδίασε τον Χρυσάνθου (εκτελεστή) με οπλισμό και πυρομαχικά, ούτως ώστε να πραγματοποιήσει τις δύο απόπειρες φόνου, ενώ του παρείχε οδηγίες και πληροφορίες σε σχέση με τα υποψήφια θύματα.

Ο Χρυσάνθου ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 35 χρόνων για τις δύο υποθέσεις, παραδέχθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι πήρε ως αντάλλαγμα ποσότητα ναρκωτικών για δική του χρήση.

Υπενθυμίζεται ότι η απόπειρα φόνου κατά του Κώστα Χαραλάμπους, διαπράχθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 2019 στον ισόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διέμενε, κοντά στην περιοχή του λιμανιού Λάρνακας, ενώ η απόπειρα εναντίον του Κώστα Κρητικού έγινε στις 16 Φεβρουαρίου του 2020, σε καφεστιατόριο στο κέντρο της Αγίας Νάπας.

Σημειώνεται ότι ο Κρητικός, είχε αναχωρήσει από το καφεστιατόριο λίγα λεπτά πριν τους πυροβολισμούς που έριξε εναντίον του ο Χαράλαμπος Χρυσάνθου, άλλως Χάμπουργκερ, ο οποίος δεν είχε αντιληφθεί την αναχώρηση του υποψήφιου θύματος.

Ωστόσο από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις θαμώνες που βρίσκονταν τη συγκεκριμένη ώρα εντός του καφεστιατορίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση