ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πυρκαγιά Λεμεσού: Άρχισαν πρωί-πρωί οι ρίψεις νερού - «Αγανάκτησαν οι πυροσβέστες»

Έρευνες από το ΤΑΕ Λεμεσού για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η πυρκαγιά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Άρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα στη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στη βιομηχανική περιοχή Αγίου Συλά, στη Λεμεσό.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν παραταγμένες περιμετρικά και επιχείρησαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύκτας για κατάσβεση της φωτιάς, ενώ ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο και σήμερα καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναζωπύρωσης λόγω των ανέμων που προβλέπονται.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστική υπηρεσίας η φωτιά κατέκαυσε έκταση πέραν των 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων από άγρια βλάστηση και δέντρα. «Πιθανές ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες ή υποστατικά, θα καταγραφούν μετά την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς» αναφέρει ο κ. Κεττής.

Mιλώντας στην εκπομπή «Αlpha Καλημέρα» ο κ. Κεττής, τόνισε ότι η Δύναμη ανταποκρίθηκε τάχιστα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, κάτι που δυσκόλεψε την προσβασιμότητα προς την πυρκαγιά. Εντός του δρόμου υπήρχαν καρφιά και μέταλλα προφανώς για να μην περάσουν τα πυροσβεστικά όχημα, ενώ υπήρχαν μεγάλοι όγκοι χώματος, αγανάκτησαν οι πυροσβέστες χθες, είπε καταλυτικά.

Να σημειώσουμε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η φωτιά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση